Idol

Föra fyra år sen, på den tiden när jag fortfarande var tonåring, så lovade jag mig själv att bojkotta "Idol". Anledningen till det var att jag själv gick på audition och av någon konstig anledning så började jag gråta när juryn sa att jag inte gick vidare. Det var konstigt, för jag har ju aldrig velat bli någon idol, inte på det viset iaf. Anyway, än idag så tittar jag på idol och har nog sett åtminstone 80 % av avsnitten. Det är väl inte det man kallar att bojkotta va?
  Sitter och kikar nu och min "idol" är Lars. Utan tvekan. Jag blev tårögd.. pinsamt men sant. Nya juryn är förresten så mycket bättre än de förra. De här verkar vara mer entusiastiska och det gör enligt mig bättre tv. Anders Bagge är ju för härlig!
 

VFU

Så var det dags för VFU (praktik) igen. Dock bara fyra dagar den här veckan. Anledning till att det är en så kort period är för att vi ska förbereda oss inför vårens VFU-period under våren som kommer att vara på sju veckor. Då ska jag hålla i ett avsnutt om första och andra världskriget. Jippi.....verkligen mitt favoritområde.. eller inte. Om jag får andra världskriget så kan jag iofs dra lite anekdoter om min mormor och morfar som bodde i Norge på den tiden då tyskarna kom in i landet. Min morfar var tydligen med i en motståndsrörelse. Jag råkar tycka att det är coolt.
   Det är iaf kul att vara tillbaka på skolan igen. Jag har ju bytt skola och handledare nästan varje VFU-period, så det var gött att komma tillbaka till A som var min handledare under den långa VFU-perioden jag hade i våras. Jag tycker att det känns bra att det finns en person som ser att jag förhoppningsvis utvecklas. När jag har bytt handledare förut så har det blivit som att börja om från början varje gång. Kanske inte helt och hållet, men det är ju svårt för en ny handledare att veta hur mycket denne kan "kräva" av mig. Vad dock nära att jag skulle få en annan handledare den här perioden  iaf, fast på samma skola. En ny rektor utan koll på läget ordnade en annan handledare åt mig. Som tur var så ordnades det upp, även om det var virrvarr ett tag. Först igår kväll fick jag reda på att jag skulle ha min "gamla" handledare.
  OMG, nu höjdes ljudet på tv:n av sig själv.

Enköööping

Nu är jag i Enköping igen. Det känns fiiiint. Dock är vi värsta pluggisarna dessa dagar.. vi har dåligt inflytande på varandra helt enkelt, muha.
Fundilierar på om jag ska åka hem till Säffle på lördag eller om jag ska boka om och åka hem till Karlstad på söndag istället. Många hem. Anyway, det får helt enkelt bli en namninsamling om det. Ni Säfflemänniskor får bestämma om ni vill ha mig där eller inte. Blir det fler än två så kanske jag kommer.

Puss!

Effektiv

Jag känner mig någorlunda effektiv idag. Jag kommer nog inte hinna med allt jag hade tänkt att göra idag, men en del iaf.

  • Göra en lektionsplanering 
  • Diska
  • Läsa i två böcker (som jag inte äger)
  • Köpa böcker
  • Betala räkningar
  • Hämta ut biljetter
  • Köpa nagellacksremover (vem har druckit upp min? :( )
  • Luncha med IB och HJ
  • Bugga (yeahj! :D)
Vi får se vad som hinns/orkas med.
Förlåt för en tråkig, vanlig blogg.. men jag använder den mest för min egen skull.

Hej barn!

Så börjar helgen lida mot sitt slut, fast det absolut inte känns som att det borde vara så. Det känns som att jag borde ha varit "kompledig" imorrn med tanke på att vi hade tenta igår. Så är icke fallet. Det är hårt att vara student, fast det beror ju helt på hur mycket tid och energi som läggs ner på det.
  Tentan ja, den kändes inte allt för lyckad. Jag tror starkt att det kommer att bli omtenta för min del. Någon gång ska väl det hända också antar jag. Tentan var delad i tre delar och vi fick välja ett visst antal frågor från varje del. Det kändes inte bra från början eftersom att man skulle välja två av fyra frågor och det fanns bara en av dem som jag visste att jag hade något att skriva som grundade sig på "fakta" som jag faktiskt hade pluggat. Jag svarade dock på en fråga till, utan att egentligen ha en aning om vad jag pratade om. Frågan löd så här:
"The Zhou rulers of China adopted the political idea of rule by way of a mandate from heaven. Discuss this concept and its implementation. Did it succeed?"
   Jag svamlade något om att människorna hade större respekt för en kejsare med himmelskt mandat än för någon som inte hade det. Jadajada. Jag får nog inget poäng där inte. Well well!

   Anyway, nu har jag lämnat tentan bakom mig tills jag får reda på resultatet. Igår var jag på inflyttningsfest hos fina JE. Vi blev ett litet glatt gäng och det var en riktig trevlig kväll. Hon har fått det så fint! Det känns som att jag borde göra om här hemma snart! Iaf så bjöd hon på bål och så pratade vi och lyssnade musik. Så spelade vi självklart singstar också. Jag förlorade mer än hälften av gångerna, höhö.
  Efter ett tag blev det utgång på Nöjesfabriken. Riktigt rolig kväll med mycket,mycket, mycket dans! Just the way I like it! Tyvärr så är jag ju en riktig klant, så jag tappade min "jacklapp", alltså kvittot på att jag lämnat in min jacka i garedroben. Jag fick snällt vänta tills nästan alla människor hade hämtat ut sina jackor. Sedan fick jag skriva namn, telefonnr m.m. på ett papper ifall jag skulle vara en tjyv som ville sno någon annans jacka. Snällaingarna JE & VS väntade på mig, fast jag tjatade på dem att de skulle gå hem. Jag fick ju så klart dåligt samvete över att de skulle behöva vänta på mig. Jag har fina vänner, waha!

Idag har jag varit segis. Förmiddagen ägnades åt en halvbra film. En sån film som man inte skulle se på om man inte hade en segissöndag. Sedan gick jag och VS och handlade lite. Kändes som att jag fick blodsockerfall då jag inte hade ätit något mer än ett par knäckebröd på morgonen och när vi gick var klockan 15. Jag fick köpa mig en kexchoklad. Jag gillar när det finns en bra anledning till att äta godis, hihi.
   Nu på kvällen har jag varit hos kusin S. Hon är gravid i 33:e veckan nu. Det är coolt! Hon är cool! Ibland tänker jag henne som lillkusinen. Hon är dock inte liten. Hon är vuxen och mognare än många andra 18-åringar. Hon förtjänar all beundran och jag är stolt över henne. Verkar som hon har fått sig en riktig bra pojkvän också. Det gillas!

Sååå.. nu ska jag sova hade jag tänkt.


Noll koncentration

Jag försöööker verkligen att koncentrera mig på plugget, men det verkar inte som att jag koncentrerar mig tillräckligt mycket för nästan inget fastnar. Det är fortfarande ett virrvarr. Det gick ganska bra när jag fpluggade imorse, men nu är jag rastlös som en tok. Det positiva med att jag inte kan koncentrera mig på plugget är att jag tror att jag har lyckats lära mig min stämma till en låt i bandet. Synd att det inte var det som var prio nummer ett just nu.
   Jag tror att jag vet anledningen till att att det gick så bra i morse. Jag tänkte nämligen: "Åh, vad skönt att det ska bli att lägga sig under täcket igen och läsa", för visst låter det ganska mysigt? Nu är jag dock inte så himla sugen på att ligga under ett täcke längre. Nu vill jag vara social, röra på mig, kanske gå på fest. Jag har försökt tänka mig en "Benjamin Syrsa" som säger åt mig att "Kom igen, plugga nu! Det kommer bli jättekul och du kommer att lära dig så mycket så att du kan leka Besserwisser sen". (Man blir liiite galen av att vara hemma och plugga så mycket.) Det borde tilltala mig väldigt mycket eftersom jag brukar bli glad av att kunna lite mer än andra, haha! Ja ja, nu ska jag försöka locka fram den där rösten. Önska mig lycka till!

Puss på er

God morgon...

.. höll jag på att skriva och så gjorde jag visst det också. Min hjärna är helt flum för tillfället. Anledning: stress och för mycket kaffe. Jag tror att det är det som är fallet iaf. Jag tror att det är anledning till varför jag är helt skakis också.
Jag fattar inte att klockan redan är 16.30 och det inte känns som att jag har pluggat ett dugg. Fast det har jag. Kanske inte så mycket som jag borde (som vanligt), men en hel del iaf. Min motivation är inte på topp nu, eftersom min hjärna envisas med att tänka att jag inte kommer klara det här. Jag har redan börjat tänka på hur jag ska planera plugget inför omtentan, så att jag ska hinna med allt som jag borde/vill göra. Jag har helt fel inställning helt enkelt. Vem hjälper mig att byta inställning, för att jag är inte säker på att jag kan göra det själv?
Nu har jag inte pluggat på en halvtimme eller så. Visst, man ska ju ta raster men det har jag gjort tillräckligt. Nu väntar jag på att det ska fixas mat (är hemma hos pappa och där är det service minsann) och efter det ska jag nog ta en promenad. Jag ska försöka att BARA tänka på människor som har byggt civilisationer, för det är det som tentan handlar om. Jag hoppas att jag inte blir fascinerad av den fina naturen bara, för det är lätt hänt den här tiden på året. "Åh vilket fiint träääd"

Hat mot salstentor

Jag är väldigt sällan hatisk, men just nu så är jag extra känslig och irriterad så jag vill faktiskt påstå att jag hatar tentan som jag ska ha på lördag. Jag vill verkligen inte! Jag får ingen ordning på någonting känns det som.
Salstentor har aldrig varit min grej. Jag kommer sällan ihåg vad jag har skrivit, så som jag gör när jag skriver hemtentor eller andra arbeten. Jag kommer ihåg mer från uppsatsen jag skrev om Nelson Mandela första året på gymnasiet än från proven vi hade i internationella relationer i tredje året på gymnasiet.
Men men, jag får väl kämpa på och hoppas att det går någorlunda på tentan iaf. I värsta fall får jag väl helt enkelt göra om, men det är ingen idé att tänka på det nu. Hörde förresten om en snubbe som gjorde om samma tenta mer än 12 gånger. Hoppas det inte går så långt för mig.

Nuu.. ska jag se på tv och glömma allt vad tenta heter.. tills imorrn bitti iaf.

Fatalism

Skulle skriva ett inlägg om fatalism (ödestro), men jag insåg att jag var för dubbelmoralisk och jag inte riktigt vet vad jag tycker själv. Det skulle helt enkelt ha  blivit ett långt inlägg som skulle ha blivit ha blivit oförståeligt för alla. Så jag lägger ansvaret på dig istället; tror du att ödet styr våra liv?

SJ, SJ gamle vän

Nu sitter jag på tåget mellan enköping och örebro. Är lite orolig då jag ska byta till buss i Öret och jag har bara 10 minuter på mig att hitta rätt. Tänk om det kommer ett tågmöte så att vi blir försenade. Det vore mindre roligt. Det var lite jobbigt att åka idag eftersom jag inte vet riktigt när vi kommer att ses igen. Senast om tre veckor iaf. Nu ska jag äta upp min frukost och sen plugga, plugga, plugga. Ska träffa studiegruppen när jag kommer hem och i eftermiddag/kväll blir det nog gymmet. Puss!

God förmiddag

Igår var det fest som sagt. Vi tog bussen vid 18-tiden och var framme efter en kvart eller så. Det var en "herrgård" där två av CH's kompisar nyss flyttat in. Det regnade men det var folk som skulle äta/grilla så vi satt ute, under tak förstås.
   Sen gick vi in och där blev det prata, lyssna på musik och till slut blev det förstås en massa youtube. Bland annat så kollade vi på en del Galenskaparna. Underbart!
Tyvärr blev det ett lite dåligt slut på kvällen eftersom det hade blivit lite för mycket av det goda för min del. Well well, vi kom hem hela och rena iaf. Kul fest!

Energiska 10-åringar och förvirrade flickor

Är i Enköping igen nu, hos min fina schnygging. Han är snorig, men helt ok. Som vanligt så turas vi om att spela på datorn, hihi. Nu ligger han och snosar under täcket dock. Treflich!
Resan hit igår var väldigt underhållande. Första sträckan så hamnade jag bredvid en energisk 10-årig kille. Han hade nyligen fyllt år och hade fått en bok med roliga historier som han satt och återberättade för mig. Fick höra roliga historier som jag visserligen hade hört förut.

K: Jag har en rolig historia, men jag vet inte om jag ska berätta den för den är äcklig. Eller, jag tycker att den är äcklig men du tycker nog inte det.
J: Hm, okej. Du berättar om du vill
K: Nää, jag vågar inte.
J: Då struntar vi i det
K: Nä men jag måste. Okej, det var en svensk och en norsk som satt på ett kafé. Svensken åt bröd med smör och då sa norsken: 'Vet du vad vi i Norge gör med allt bajs?' Det var inte det här jag menade var äckligt.
J:Ok
K:Då sa svensken att han inte visste det. "Vi tar det och blandar det med smör, så att det blir bröd och så skickar vi det till Sverige. Vet du hur vi gör smör?" Då sa svensken nej och norsken sa: 'Vi blandar sopor och har i lite smak och så skickar vi det till Sverige' Men nu kan jag inte  berätta mer för det är så äckligt.
J: Okej, men det behöver du inte då.
K: Jooo, men jag måste ju.
J: Berätta om du vill
K: Nää, men jag kan inte.
J: Du slipper
K: Nämen.. okej då! Då sa svensken: 'Vet du hur vi gör tuggummi? Vi gör det av kondomer och skickar det till Norge' Uuusch, vad pinsamt.

Haha, riktigt rolig kille. Historien var inte så kul som när han blev osäker på om han skulle berätta eller inte. Resten av resan pratade vi rövarspråk och jag kände verkligen att min humor ibland kan ligga på en 10-årings nivå.  To be lättroad is the shit!
   I Hallsberg skildes våra vägar åt. Fick åka själv sista biten och passade på att plugga. Väl framme i Enköping så började jag gå en bit, eftersom CH är lite sjukling och därför skulle möta mig halvvägs. Jag började gå, men efter ett tag blev jag osäker på om jag gått rätt väg. Jag kunde inte ringa, eftersom jag helt orutinerat hade glömt att ladda min mobil. Så stackars CH fick gå hela vägen till tågstationen. Om jag hade varit honom så hade jag nog varit lite irriterad på mig, men det var han inte.. goingen!
  Idag blir det phest för vår del. Inflyttningsfest hos CH's kompisar (förstås :) ) Kommer bli skoj tror jag.

Ha och ta det vackert!

Sweet dreams?

Imorse så somnade jag efter att ha varit vaken i en halvtimme eller så. Det brukar leda till att jag får drömmar som jag kommer ihåg. I morse drömde jag att jag var på min VFU-plats. Det var vid lunchtid och vi satt i arbetsrummet. Av någon konstig anledning så var min mamma med också. Så sa min handledare att hon skulle gå iväg en sväng. Jag bestämde mig för att cykla iväg någonstans och äta lunch. Jag cyklade och stannade vid ungdomdsmottagningen där jag gick in och åt lunch. När jag skulle gå därifrån så glömde jag mina skor, men jag cyklade glatt iväg ändå i mina för stora strumpor.
  Väl framme vid skolan igen så var det dags för mig att ha lektion. Kruxet var bara att jag inte hittade min handledare, så jag letade som en galning i den stora baracken (som i verkligheten är ganska liten), men jag hittade henne inte. Till slut så hittade jag henne och då var hon lite grinig för att jag inte hade letat tillräckligt bra (min handledare är världens snällaste människa, utan att överdriva) Vid det här laget så kom jag på att jag inte hade några skor. Det var två minuter innan lektion och jag kunde ju inte bara gå in där utan skor. Vad skulle de tänka? Så jag hukade mig och sprang iväg. Jag i mina för stora strumpor började  cykla iväg... och sen vaknade jag :(

Rep!

Har repat med bandet idag, woho. Var så kul att sjunga igen så det är inte klokt. Duktiga som tusan var vi som hann att spela igenom och planera hela fyra låtar. Inte alls illa för ett förstarep, eller vad tyckte ni? Säg till om ni vill ha ett visrockband (eller vad vi är)  som spelar och sjunger för er ;)

Trotsig tonåring köper stövletter

Jag har känt mig som en trotsig tonåring hela kvällen. Jag vill helt enkelt inte göra något. Jag har knappt pluggat (har dock visat sig att jag ändå varit mer seriös än flera andra i kursen, men.. man ska väl inte jämföra sig) och jag har inte direkt haft någon lust att prata med någon heller. Så om nån känner att jag varit kort i tonen så är det bara för att jag är på sådant humör. Förhoppningsvis så är det snabbt övergående.

Något jag har haft lust med är dock shopping. Jag har inte direkt varit en skonarkoman, men på senare tid har det blivit en hel del skor. Detta var på sätt och vis ett spontant köp eftersom jag inte hade tänkt närmare på att köpa höstskor, men å andra sidan så är vita stövletter något som jag har tänkt på att jag velat ha länge. Känns lite 60-tal på något vis. De är iaf köpta på skopunkten där det är fraktfritt tills....imorrn.


Jag är jagad...

... av telefonförsäljare. Alltså inte sådana som ringer, utan de som man möter i varuhus och dylikt som ska pracka på en abonnemang. I morse hann jag inte äta frukost hemma så jag köpte en macka på uni. Jag sätter mig lite för mig själv, helt isolerad från omvärlden eftersom jag lyssnar på musik och läser tidningen. Jag känner just att jag kanske inte borde ha så mycket smörgås i munnen. Då ser jag en kille stå vid mitt bord. Åter igen så tänker jag att han nog vill fråga om vägbeskrivning eller så. Då ser jag att det står "Tele2" på hans t-shirt. "Åååh neej" tänkte jag då. Vore ju illa om jag hade sagt det ändå.

Försäljare: Vad har du för abonnemang?
J: Tre
F: Bla bla bla bla
J: Jag är inte intresserad
F: Varför inte?
J (något besvärat): Min pappa betalar mitt abonnemang så det är han som bestämmer.

Det är ganska pinsamt att vara 21 år och få sitt abonnemang betalt av pappa.. men .. äsch det var ju inte det jag skulle skriva om nu.
När jag skulle till Pekås var det några andra telefonsnubbar som stod det. Som tur var så blev de nog rädda av mitt horribla utseende (träningskläder, allmänt sunkig).
  Alltså, telefonförsäljare är också människor (tror jag) och jag tycker synd om dem som måste utföra det där arbetet.. men ni kan väl låta bli att prata med mig iaf?

Historia

Egentligen är det ganska lustigt att jag läser historia och religion, med tanke på hur jag vill att saker. Båda är ämnen där man egentligen vet ganska lite om vad det är som har hänt. Det beror på när det har hänt, vem som har förmedlat informationen, hur mycket information det går att tillgå och hur läsaren/åhöraren använder/tolkar informationen. Sådant som hände för väldigt längesedan är svårt att veta om, eftersom det var svårt att föra statistik och det finns inte så mycket info från "de vanliga människorna", utan de som hade högre ställning i samhället. De måste ju ha ett helt annat perspektiv än t.ex. "arbetarna".
     Historia är ett ämne där vi använder nya teorier för att förstå det gamla.. och ofta är det bara gissninga om hur det kan ha varit. Jag tycker att det är lustigt, eftersom jag är en person som vill veta allt! Jag tycker om klara regler för hur saker fungerar. Jag vill kunna lita på att det jag får berättat för mig är sant. Dock är det väl så, att jag har accepterat det faktum att historieämnet är så... och tydligen så räcker det för mig. Det är ungefär som att läsa en saga, jag förstår att det inte är så och då kan jag acceptera det.

Well, lite flummigt kanske. Nu ska jag plugga vidare för jag har återgått till att vara en duktig student (halvduktig iaf)

Rannsakan

Nu  borde jag egentligen sova. Jag ska göra det snart och det ska bli så skönt att sova i min säng. Min stoora säng ;)
På vägen hem ikväll har jag funderat mycket och rannsakat mig själv en hel del. Det var riktigt skönt eftersom jag tyckte att jag kom fram till mkt. Jag insåg hur mycket jag har att vara nöjd över (klichéartat, men blr lätt bortglömt) och så kom jag på saker som jag kanske borde ändra på. Kom även på att jag inte är lika rädd för framtiden längre. Come what may! Kanske utvecklar mina tankar här nån annan gång. Nu ska jag krypa ner.
God natt kära ni

Ärtor

Ärtor är bra att ha som vänner. Nu ska jag hem till min ärta och äta mat, eftersom jag inte ätit något vettigt på hela dagen. Fy mig! Så fruktansvärt bra att ha ytterligare en vän på samma gata. Happy happy me :) nu kom bussen. Puss på er!

God morgon

Nu sitter jag här och spelar igen, hihi! Jag och schnygging ska snart äta frukost, sen ska jag plugga och så blir det hans tur att spela, haha! Senare blir det springa runt i centrum och hitta present och antagligen fika.
Mina inlägg är korta nu, men ja.. ni vet ju anledningen ;P

Skärpning!

Jag ger er friheten att skälla på mig för att jag inte pluggar som jag ska. Anledningen: ett spel på mesmo på facebook. Jag och ch har spelat stora delar av dagen. Vi är beroende helt enkelt. Spelet går ut på att man ska bli kändis. Vi båda är på nivå tjugonånting och det finns väl fem gånger så många nivåer, hihi. Har iaf pluggat en del idag. Vi har även lunchat ute och köpt en glasskopa till ch's mamma. Well well, ska väl ta och plugga lite mer nu. Längesen jag gjorde det så sent på kvällen. Puss!

RSS 2.0