Historia

Egentligen är det ganska lustigt att jag läser historia och religion, med tanke på hur jag vill att saker. Båda är ämnen där man egentligen vet ganska lite om vad det är som har hänt. Det beror på när det har hänt, vem som har förmedlat informationen, hur mycket information det går att tillgå och hur läsaren/åhöraren använder/tolkar informationen. Sådant som hände för väldigt längesedan är svårt att veta om, eftersom det var svårt att föra statistik och det finns inte så mycket info från "de vanliga människorna", utan de som hade högre ställning i samhället. De måste ju ha ett helt annat perspektiv än t.ex. "arbetarna".
     Historia är ett ämne där vi använder nya teorier för att förstå det gamla.. och ofta är det bara gissninga om hur det kan ha varit. Jag tycker att det är lustigt, eftersom jag är en person som vill veta allt! Jag tycker om klara regler för hur saker fungerar. Jag vill kunna lita på att det jag får berättat för mig är sant. Dock är det väl så, att jag har accepterat det faktum att historieämnet är så... och tydligen så räcker det för mig. Det är ungefär som att läsa en saga, jag förstår att det inte är så och då kan jag acceptera det.

Well, lite flummigt kanske. Nu ska jag plugga vidare för jag har återgått till att vara en duktig student (halvduktig iaf)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0