Jag är memöjlig...

.. som min far brukar säga.

http://motstjarnorna.wordpress.com

I nya möten

    Min kära vän Sophie har skrivit ett fint inlägg om att vara blyg. Just det är ett ämne som ligger varmt om hjärtat, eftersom jag själv kan vara blyg, beroende på situation. Jag tror att det har blivit något bättre nu än vad det var förr, men det är fortfarande någonting som ibland kan vara ett hinder för mig. Ibland blir jag så trött på mig själv på grund av detta, eftersom jag bara göra det jobbigare för mig själv. Då bestämmer jag för att göra någonting åt det och det gör jag genom vissa mantran:

De är "bara" människor.

Om de skulle tycka illa om mig så är det deras problem, inte mitt. Jag är ingen dålig person.

Om de inte tycker om mig så kanske vi helt enkelt är för olika

Jag behöver inte umgås med de här människorna dygnet runt

    Visst kan det kännas som ganska konstiga tankar, men det är ett sätt för mig att ibland lossa spärren och speak my mind. Det kan kännas lite som att gå in i en roll, men det gör mig ingenting.  Det är inte många människor som inte går in i någon slags roll när de möter nya människor. Det är ju då man har chansen att visa sitt "bästa jag".
    Jag tror att det är viktigt att träna på det här, om man vill komma över blygheten. Till slut kanske man inte behöver några mantran längre utan man kan vara social ändå.Dit har jag inte kommit än, men när den dagen kommer så ska jag berätta mer ;)
   Sedan ska jag väl säga att dessa mantran inte ALLTID fungerar, men det är definitivt värt att försöka, om man nu vill det. Vissa kanske är nöjda med att vara blyga och ser det inte som något hinder.

Coffeeee


Länk

Jag har gjort det igen

Igår vaknade jag klockan fyra och kunde verkligen inte somna om. Jag gick upp en sväng mellan halv fem och fem och försökte sen att sova en gång till, eftersom jag åtminstone skulle ha ett par timmar på mig. Tror ni att det gick? Nej, halv sex var det jag som var uppe och tog mig en kaffe.
    Idag vaknade jag senare, men ändå alldeles för tidigt. Jag vaknade nämligen en stund innan klockan sex. Jag börjar jobba klockan  fyra idag så jag kunde åtminstone få sova ett par timmar till. Anledningen till detta är att det är SJUKT varmt i lägenheten. Jag är liiite irriterad på att det aldrig kan vara normal temperatur. Om fönstret är öppet fryser jag och om det är stängt blir det vaaarmt. Ni märker ju vilka stora problem jag har ;)
    Anyway, nu är jag uppe igen och jag har slängt i en tvätt. Jag hade tänkt somna om till klockan sju (efter att ha öppnat fönstret).. men näää. Jag har gett upp. Jag jobbar till 21.30 ikväll och då kommer jag nog vara riiiktigt trött. Jag överlever dock med tanke på att jag inte börjar förrän klockan 12 imorrn. Det är antagligen sista jobbhelgen också, om inget annat händer.

LärarJessica

   Jepp, nu är det dags att förvandlas från vårdarbetarJessica till blivande-lärareJessica igen. Det är lite som att ställa klockan, bara det att det inte går lika snabbt. Idag har jag varit på höstens första föreläsning och jag måste erkänna att jag kände mig lite bortkommen. Jag hade ganska svårt för att hänga med och jag kunde inte tänka mig  i skolvärlden (som iofs är väldigt oförutsägbar på sätt och vis, men ändå). Det kommer väl tillbaka snart dock. Jag gillar blivande-lärareJessica. Hon är lite mer vuxen och ansvarstagande och det är inte dumt. Det kanske låter lite tråkigt, men jag har humorJessica med mig överallt, i princip. Nej, jag är inte schizofren, jag har bara olika roller precis som alla andra.
   Idag på min första dag den här terminen så pratade vi ganska mycket om sånt, lärarroller alltså. Det fascinerar mig ganska mycket faktiskt. Det finns så mycket att "välja på" och man kan blanda hej vilt mellan rollerna. Min lärarroll.. ja.. jag har nog inte kommit underfund riktigt med den ännu, även om jag har kommit långt på vägen tack vare min handledare. Sedan ska man ju inte tro att man kan ta en roll eller en metod och använda den i alla situationer för all framtid. Man utvecklas och det gör även skolan, förhoppningsvis i båda fallen.


Karlstad

Idag, idag, idag åker jag tillbaka till Karlstad och förbereder mig för skolstart. Det känns faktiskt skönt och lite spännande att börja igen. Varje nytt läsår innebär till stor del av nya kurskamrater och nu ska jag läsa C-kurs för första gången. Religionsdidaktik blir det och så klart en C-uppsats. Imorgon börjar vi med en kort liten föreläsning och sedan ska vi träffas ca en gång i veckan. Antagligen kommer det bli så att man får boka in egna möten också, men det betyder iaf att jag kan vara ganska flexibel när det gäller resor till Enköping! Yihoo!
  Min mamma skjutsar mig till Karlstad idag. Jag har nämligen lyckats samla på mig en hel saker här som skulle bli väldigt besvärliga att få med sig hem. Hon är gullig, min mamma!
 När jag är framme ska jag luncha med min kära kusin Sandra och hennes bedårande son Casper. Jag längtar mycket efter det, eftersom jag inte har träffat dem "ordentligt" på ett tag nu. När jag ändå är på stan så får jag väl köpa med mig några kollegiblock. Spännande va?

Ha och ta det vackert!

Grey's anatomy


Åhå, jag tycker Yang är så rolig. Absolut min favorit :)

Proppis

    I lördags när vi var på Häljebols konstgård så fick jag höra ordet "proppis" för första gången. Det var en man som pratade.. hm.. stockholmska eller något åt det hållet. Han berättade (för sina vänner, inte oss) att han hade beställt för mycket smörgåstårta och när de hade ätit så var de "proppis". Det är definivt ett ord jag kommer att använda mig av och förstås så kommer jag säga det på stockholmska. Oh yeah. Hänger ni på? Eller säger folk det redan?

Säffle

Jag befinner mig fortfarande i Säffle och det är lugnt och skönt. Imorgon åker jag tillbaka och det ska bli skönt på sitt vis att komma tillbaka till vardagen igen. På torsdag börjar skolan och till helgen ska jag jobba. Egentligen hade jag velat åka till Enköping, för jag har inte varit där på ett par månader, men jag (vi) får stå ut
Planen för dagen är ... hm.. jag vet inte. Kanske åka till Snåljåpen om det är öppet idag. Jag har blivit liiiite beroende av second hand. Ooops! Nu ska jag iaf träna lite, med gummiband. Jag har inte gjort det själv tidigare så vi får väl se hur det går.
Ha det gott allesammans!
Kramar

Två fördelar med att vara tillbaka i vardagenGrey's AnatomyVem vet mest?

Det är så fint när Facebook berättarhur mittl liv ska bli

"According to http://www.friendshipstats.com I have 242 friends, 122 more than average. 45% are male, 55% are female. 78 are single, 108 are dating or married. If I contracted a deadly variant of flu, I would likely infect 10 people, 1 of whom would die. When I share something on Facebook, it is typically viewed by 20 people. If I died today, an estimated 421 people would try to attend my funeral. Based on my Facebook profile, I have a 90% probability of getting married. I am likely to earn US$2.7 million and have 2.2 children over my lifetime.  Calculate your own stats at http://www.friendshipstats.com."

Jag är lite orolig över de där 2.2 barnen.

Gissa djuret

Det är en fossa. Visst låter det som ett väldigt oskyldig djur? Dock är det ett rovdjur. Den är lik kattdjuren till exempel i anisktsuttryck, men i kropp är den som ett skunkdjur. En kattskunk helt enkelt!
Vi såg det här finurliga djuret när vi tittade på "Världens farligaste djur" på National Geographic Channel. Infon har jag hämtat från wikipedia, så kolla där om ni vill veta mer om de här filurerna :)

Jigs - Min jojoNär allt går snett på jobbet en dag
Och chefen är vresig och vrång
Han gormar och skäller på alla och allt
Ja, så är det varje gång
En del slåt gärna dövörat till
Men jag har ett bättre knep
Med hjälp av en liten finurlig manick
Som är fästat i ett rep

Ja, då plockar jag fram min jojo
Min jojo, min jojo
De tystnar och gapar och stirrar på mig
När jag visar dem mina tricks
Med en vanlig och enkel jojo
Min jojo, min jojo
Den snurrar, spinner, går upp och går ner, bara handleden gör ett knicks!

Ibland finns det en anledning att
Se oskyldig ut som ett barn
När jag kom hem från semestern i fjol
Blev jag fast i tullens garn
De såg på mig med misstänkt min
Jag tänkte att "nu är jag fast!"
Men de glömde bort både whiskey och gin
När jag visat några kast

Ja, då plocka' jag fram min jojo
Min jojo, min jojo
De tystnar och gapar och stirrar på mig
När jag visar dem mina tricks
Med en vanlig och enkel jojo
Min jojo, min jojo
Den snurrar, spinner, går upp och går ner, bara handleden gör ett knicks!

I lumpen gör man mången givakt
Man skjuter och lär sig att gå
Vad det ska va' bra för det frågar man sig
Ja, det tänke jag ofta på
En dag när vi var ute i fält, så fick jag väl mera en nog
Jag kasta' min bössa och ställde mig upp, mot befälet sött jag log

Och så plocka' jag fram min jojo
Min jojo, min jojo
De tystnar och gapar och stirrar på mig
När jag visar dem mina tricks
Med en vanlig och enkel jojo
Min jojo, min jojo
Den snurrar, spinner, går upp och går ner, bara handleden gör ett knicks!

Trivial Pursuit - Bring on the 90s


Jag fastnar väldigt lätt för småspel lite här och var på internet. Idag fick jag för mig att jag skulle spela Trivial Pursuit, så jag sökte helt enkelt på det och "online". Då kom jag till det här spelet där man svarar på 90-talsfrågor och tävlar mot "Mr Bear" som inte verkar särskilt trevlig, om ni frågar mig. Först till tre tårtbitar vinner och om man vill köra till sex tårtbitar så får man ladda ner spelet. Det gjorde dock inte jag. Spelet hittar ni här

Boken jag läser nu


Härliga helg

Låst inlägg

Hard work work

God morgon!
Just nu sitter jag ganska nyvaken med en kaffemugg framför mig. Yummi!
Planen för dagen är att åka tillbaka till Karlstad (har ju varit i Säffle över helgen) och JOBBA! Egentligen skulle jag bara jobba imorrn, men de ringde igår och undrade om jag kunde ta kvällen. Det har jag ingenting emot eftersom jag har känt mig så ovettig de senaste dagarna. Visst är det konstigt att jag sällan kan ta det lugnt utan dåligt samvete? Hur blir man av med det?
Så, nu blir det jobb i två dagar och sedan åker jag tillbaka till Säffle igen. Jag ska nämligen vara kattvakt i helgen :)


Limerickar av Hasse Alfredsson

"Det bodde två bröder i Spånga
som var väldigt olika långa
Dom var glada ändå
när dom tänkte uppå
att dom - trots allt - ju var lika många"

"En underlig kuf i från Asker
han nyttja en plätta som basker
och på fötterna bar
han ett omaka par
halvsulade gamla damasker"

"En magerlagd fru från Bellevue
man stal i en krogtambur, ty
tjuven han trodde
att det som snodde
var ett hoprullat herrparaply"

"Det var en poet ifrån Boden
som skrev ett poem om kommoden
både känsligt och kvickt
Och han läste sin dikt
- men inte en jävel förstod den"

"Den norske författaren Ibsen
bar alltid en stekt fisk i slipsen
I hans väst av brokad
fanns det sauce remoulade
och i bakfickan hade han chipsen"

"En dam ifrån Leopoldville
bär en kjol, som hon sytt utav dill.
Den är knepig att skilja
från den av persilja.
Det är svårt, men man kan, om man vill!"Patrick Rothfuss - The name of the wind

    Nu har jag äntligen läst färdigt den här boken. Om jag inte har jobbat eller pluggat så har jag helt enkelt inte haft lust och ork till att läsa. Nu är jag ledig och boken blev utläst. Som ni kan läsa i det andra inlägget så gillade jag boken starkt och jag blev förvånad över att jag skulle gilla en fantasybok. Jag fortsatte att tycka om boken, men kanske inte lika mycket som i början. Kanske beror det till stor del på att jag hade ett bättre tempo i början och kom in i handlingen mer. Dock är boken bra på det viset att den har gjort så att jag kan tänka mig att läsa mer fantasy!
    Boken handlar om Kvothe och hans äventyr från att han var en liten pojke till att han blir stor. Jag tycker att det är en bra blandning av verklighet och fantasi. Det finns även lite kärlek för de som kräver det.
    Jag har ju läst boken på engelska, men den finns även på svenska fast i två delar. Sniket om ni frågar mig. Det ska komma en fortsättning på boken, men jag antar att Rothfuss känner stor press att göra något bra då den första boken har blivit en sådan succé. Detta trots att det är hans FÖRSTA bok. Imponerande!

'I have stolen princesses back from sleeping barrow kings. I burned down the town of Trebon. I have spent the night with Felurian and left with both my sanity and my life. I was expelled from the University at a younger age than most people are allowed in. I tread paths by moonlight that others fear to speak of during day. I have talked to Gods, loved women, and written songs that make the minstrels weep. My name is Kvothe. You may have heard of me' So begins the tale of Kvothe - currently known as Kote, the unassuming innkeepter - from his childhood in a troupe of traveling players, through his years spent as a near-feral orphan in a crime-riddled city, to his daringly brazen yet successful bid to enter a difficult and dangerous school of magic. In these pages you will come to know Kvothe the notorious magician, the accomplished thief, the masterful musician, the dragon-slayer, the legend-hunter, the lover, the thief and the infamous assassin. The Name of the Wind is fantasy at its very best, and an astounding must-read title.

För svensk text klicka här 

Lite mer Annelundsfest

Låst inlägg

Annelundsfesten 2009

Lösenordsskyddat

Dan före uppträdandedan

Imorrn är det dags för Annelundsfesten. Annelundsfesten = dagen då jag ska stå på scenen för första gången på tre år. Jag undrar om jag kommer ihåg hur det känns.
     Ikväll har vi (jag och C) varit hemma hos Jimmy och Lovisa och ätit god mat och repat. Det har inte blivit så många tillfällen   till det sistnämnda så det var ju verkligen behövligt att repa nu ikväll. Jag är nöjd med resultatet och nu får man bara hålla tummarna för att det ska gå bra imorrn. Oh yeah.
    Nu ska jag sova, jag gick ju trots allt upp 05.30 imorse (Ja, jag tycker synd om mig själv)

Spådam/medium

En på mitt jobb har varit och besökt en spådam/medium, eller vad det nu var för något. Jag har aldrig haft något intresse för sådant, men nu när hon berättade så blev jag jättesugen på att gå bara för att se hur det är. Så fort jag får numret ska jag ringa och boka en tid. Jag tror inte att jag kommer tro på eventuella framtidsspådomar, men säkert sådana saker som behandlar min personlighet. Vi har lätt att greppa efter sådana saker, vi människor. Jag tycker iaf att det ska bli jättespännande och jag längtar jättemycket! Samtidigt känns det lite läskigt, man vet ju aldrig vad hon kan säga.

Nytt

Lösenordsskyddat

Lösen

Lösenordsskyddat

Vad tänker ni på när ni hör den här låten?Själv tycker jag att början är lik Coldplay's Clocks. Det är inte riktigt samma toner, men mycket lika ändå.

RSS 2.0