Onsdag 30 april

Nu ligger jag några dagar efter så jag tänkte att jag skulle berätta vad jag har haft för mig på sistone.

Lördag
Jag och VS var på I2-martén och självklart kunde jag inte låta bli att köpa lite grejer. Jag köpte ett par solglasögon, en dvd (The number 23), ett par silverörhängen och marténsgodis. Inte fy skam ändå.
     Sen gick vi till Konsum för att jag skulle handla lite mat. Så tänkte vi att vi lika gärna kunde ta en buss hem, eftersom jag bar på varor. Det skulle ta 20 minuter innan bussen gick, så vi gick till en annan del av torget och kollade på två dansuppvisningar. När vi hade sett dem så gick vi tillbaka till busshållplatsen. Då stod bussen inte med på den elektriska tavlan längre. Det tyckte vi var mycket mysko eftersom det knappast kunde ha gått 20 minuter. Vi väntade en stund för att se om det trots allt skulle dyka upp en buss inom det närmaste, men det gjorde det inte så vi gick hem istället. All väntan gjorde att vi iaf ,mötte en Julia som hade snygga skor.
     På kvällen var det meningen att jag och MB skulle gå på Mange Schmidt, men det visade sig att ingen av oss hade någon större lust med det. Istället gick vi och åt på "Amigo" Supertrevligt ställe med god mat och överkomliga priser. Jag åt bakad potatis med vegetarisk röra. Efter måltiden gick vi till Nöjesfabriken för ovanlighetens skull. Ingen av oss har varit särskilt förtjust i det på sistone, men nu var ju faktiskt musiken bra för en gångs skull. Det dans och nya bekantskaper. Så trevligt så.

Söndag
Jag hade sovit över hos MB, så jag började dagen med att ta bussen hem till mig. Väl hemma plockade jag i lägenheten och läste lite kurslitteratur. Vid 13-tiden gick jag och mötte upp Christopher. Det var intressant att höra om vad han har varit med om under sin resa. Vi åt lunch på Kebabhouse och det var mums!
   På eftermiddagen var det meningen att jag skulle till IKEA, men det blev inställt kan man säga. Så på kvällen gick jag över till VS och så kollade vi på The number 23. Jag är vanligtvis inte så förtjust i thriller, men jag gillade denna. Jag är svag för filmer/böcker som innehåller underliga sammanhang.

Måndag
    Då var det dags för universitetet igen. På kvällen tog jag och MB en promenad till Mariebergsskogen. Det är så härligt att sitta vid vattnet när det är fint väder.

Tisdag
Universitetet.. och sen läsa läsa läsa ute i det vackra vädret.

Idag
Idag var jag populär på morgonen innan klockan åtta. Vid halvåtta fick jag sms från DE som undrade om jag var vaken och det var ju jag. Så då ringde hon och pratade en stund. Ungefär en kvart senare så fick jag ett liknande sms av MB så jag ringde upp henne. Det var nog första gången jag haft samtal om "ingenting" på morgonen. Med "ingenting" menar jag sådant som inte är brådskande.
   10.15 hade jag seminarium på universitetet. Diskussionen handlade främst om djuretik, om människor har ett högre värde och i så fall varför eller varför inte. Det var intressant!
  Nu har jag packat ihop lite (läs:mycket) grejer och ska snart åka till Säfflet. Jag är nämligen bjuden på grillkalejs hos NT. Trevligt värre


Så där ja.

Which Simspons charater are you?

                                                        
                     You are:                      Ned Flanders                   
You are a play-it-buy-the-book person. You believe in the greater good and assume the best in those around you. You are sometimes naive and let friends take advantage of you. When pushed to the limit you can be very expressive with your words to get your point across. People trust your advice and know you have their best interest in mind.

Dagens låt: Shakira ft Wyclef Jean - Hips don't lie

Ja, för den påminner så mycket om roliga somrar :)


Kass kvalitet, men de flesta videos gick inte att "låna"

Fredag 25 april

Ja, tekniskt sett är det fredag nu... även om jag fortfarande skulle vilja kalla det för torsdag. På sistone har jag varit riktigt duktig på att lägga mig i tid och idag (igår) var jag riktigt duktig. Jag somnade vid 20.30. Problemet var dock att jag vaknade vid 00.00 igen och kunde inte somna om. Jag underhöll mig med att msn:a med lite folk och efter en timme försökte jag mig på att sova igen. Vid det här laget så blev jag irriterad över en sak som hände på torsdagen, men som jag hade lyckats släppa någorlunda i alla fall.
     Det som hände var att först i onsdags så ringde min chef från mitt förra sommarjobb och ville prata med mig. Jag sökte jobb där för ett par veckor sedan. Just då stod jag inne i en affär med MB och LB, så jag och chefen beslöt sig att vi skulle prata på torsdag (igår) istället. Jag blev så klart hoppfull om jobb, eftersom jag drog slutsatsen att en arbetsgivare hör av sig tidigare till dem som de tänkt anställa. Jag hade all anledning att vara hoppfull, eftersom hon ringde igen på igår och sa att jag hade fått jobb. Hon hade dock en anmärkning från sommaren innan som jag "borde tänka på". De har, som sig bör, en utvärdering av de sommarvikarier som varit där. Då hade de tydligen sagt att jag ofta blev sittandes när jag inte visste vad jag skulle göra, vilket för mig är ren och skär lögn. Jag jobbade så mycket jag kunde och satt inte mer än någon i den ordinarie personalen. Jag påpekade lite försiktigt att så upplevde inte jag det och då fick jag till svar att det kanske inte är så lätt att se själv. Då kändes det som att jag blev dumförklarad, för man vet väl själv om man under åtta veckors tid tar intiativ eller inte? Visst, ibland är det svårt att veta vad som ska göras, men under åtta veckors tid så bör man ha på känn om man gör tillräckligt mycket. Jag valde dock att inte ta upp det till diskussion, eftersom jag inte vill riskera att inte få något jobb. Jag har nämligen inte sökt något annat, vilket jag kanske borde ha gjort. Vanligtvis så brukar jag intala mig själv att inte irritera mig över saker som jag inte kan göra något åt, men detta blir något helt annat. Jag skulle kunna göra något åt det, men då riskerar jag att inte få något jobb... tror jag iaf. Att inte kunna säga emot något som är orättvist irriterar mig. Jag känner mig så liten och maktlös, på ett sätt som jag faktiskt aldrig har gjort förut. Det som irriterar mig mest är att mina arbetskamrater inte sa till mig att de upplevde det så. Den enda respons jag fick var från en som sa att hon skulle tala gott om mig på utvärderingen för att hon tyckte att jag arbetade bra. Det fick jag inte höra något om under mitt telefonsamtal. Eftersom att de inte sa något då så känns det mycket som någonting som de har hittat på. Sammanfattning: jag är irriterad över att jag känner att jag blivit orättvist behandlad.
    Annars tillbringades dagen en del på universitetet. Vi hade seminarie om erfarenheter av kristendomsundervisning, både sådan vi hållt i själva, som vi sett våra handledare har haft och den undervisningen vi själva har fått. Det är intressant att se hur få som håller sig till kursplanen, som till stor del går ut på att livsfrågor ska diskuteras.
   Efter seminariet så åkte jag hem och inväntade samtal och läste "Gud & Darwin - känner de varandra?" Den är mycket intressant. Just nu läser jag om religion och djurrättsfrågor, vilket båda är saker som intresserar mig. Goodie goodie!
  När jag hade pratat så åkte jag och kusin SA till Bergvik. Hon skulle ha en massa saker, men kom iaf hem med en mascara. Det var skönt att träffa henne för då fick jag tankarna bort från jobbet. Yesh yesh.
   Nu ska jag msna lite med sötaste Sophie och sedan kanske läsa lite mer i boken så att jag kan koppla bort jobbet helt och hållet.

Puss!

......

image9

Av psykologen Edgar Rubin

Scrubs säsong 7


Visste du att...

... människan har till 30 % samma gener som tallar?

Onsdag 23 april

God morgon!
Igår var jag för upptagen/lat för att uppdatera bloggen. På förmiddagen var jag på universitetet på föreläsning. Vi diskuterade religiöst symbolspråk, människans ställning i skapelsen och empirisk livsåskådning. Det ni!
Jag slutade vid 12 så då åkte jag hem och städade. Så nu är det hyfsat städat igen. Det har varit en röra deluxe här.
   Vid 16-tiden kom MR hit. Vi ska vara med i samma band, ett band som han nyligen startat. Det är ett visband och det kommer att bli så roligt. Vi ska spela och sjunga de låtar som han har skrivit. Nu ska jag passa på att göra lite reklam igen: Bor du i Värmland och spelar klarinett, tvärflöjt eller något annat melodiinstrument? Är du intresserad av att vara med i ett visband? Hör av dig till mig genom bloggen.
  Planen för dagen är att läsa och syssla med en uppgift. Annars har jag inte planerat något, för det kommer nog ta sin lilla tid eftersom det är ca 300 sidor jag ska läsa. Jag har en känsla av att jag inte kommer hinna färdigt. Jag hoppas att jag kan ligga på gräsplanen och läsa idag. That would be nice!


Måndag 21 april

Hallå!
Idag på förmiddagen var det kursslut. Vi diskuterade VFU och tog emot tips från varandra. Det kändes lite onödigt eftersom vi ändå kommer få varandras idéer genom mailen. Det var iofs intressant att höra vad andra hade varit med om, men det kanske hade inte behövt ta så lång tid som det gjorde.
     På lunchen köpte jag böcker av en tjej som hade läst "Människan inför livsfrågorna" som sommarkurs. Jag köpte tre böcker för 330 kronor. Det var inte fy skam eftersom en böckerna kostade ca 300 vanligtvis. Jag gör lite reklam för min kompis företag kurslitt. Det är väl bäst för de som bor i Karlstad, men det är ju ingen omöjlighet att skicka böcker och ändå få dem till ett bättre pris än vad man får när man köper på andra ställen. Jag har dock fler böcker att köpa och pengarna börjar tryta. Tur att det snart är 25:e igen.
     På eftermiddagen började alltså den nya kursen. Den verkar intressant och det känns som ett bra upplägg, även om det är lite knasiga tider. Två dagar i veckan är vi inne två timmar och en dag är vi inne hela dagen, men det får väl gå.
     Nu har jag plockat i lägenheten (hur kan det bli så stökigt jämt?) och snart ska jag tvätta och ta en promenad. Är fruktansvärt trött.

Puss!

Internet utrotar svenskan.

Något som jag har märkt under min VFU är att internetspråk blir mer vanligt i elevernas texter. Nu menar jag inte sådant språk som LOL, BRB och olika smileys. Det jag menar är att många har en tendens att förkorta ord så som de gör (även jag ibland) när de skriver på svenska. Det är många som skriver e istället för är, de istället för det. "De e fint väder ida" Sedant är det många som har problem med att sätta ut skiljetecken. Jag vet inte om det varit så förut också, men jag har en känsla av att blivit vanligare i samband med att MSN och sms blivit mer utspritt. Hur många är det egentligen som bryr sig om skiljetecken när de sitter vid msn? Vilka bryr sig om stor och liten bokstav?
    Jag vet inte om det finns något att göra åt det. Kanske vore det klokt för svensklärare att prata om vad internetspråket kan göra med det vanliga språket. Eller så är det bara att låta det utvecklas och så får vi ett språk enbart av små bokstäver, utan skiljetecken och ord som ersatts av andra. Hm, jag känner att jag kanske gick lite till överdrift där det sista.. men jag ville bara uppmärksamma "problemet".

Söndag 20 april

God morgon <3
Gårkvällen hos VS var trevlig. Vi åt sallad och tittade på Postkodmiljonären och Körslaget. Jag tyckte inte att Körslaget var så roligt först, men nu är jag fast. Jag sitter och leker domare: "Oj, de hade sammanhållning" "Det där var inte riktigt rent" Jag är en ganska snäll domare måste jag säga.
    Efter några timmar så joinade CH oss.  Då kollade vi på filmen Helens små underverk, som gick på tv. Det var en bra film för att vara en feelgoodfilm.
   Dagens planer är att få ordning i lägenheten och skriva färdigt rapporten. Ikväll åker jag nog hem till KA och kollar på Scrubs.

Ha en vacker dag!

H&M-skor

image8

Lördag 19 april

Igår var alltså sista dagen på VFU:n för den här gången. Jag hoppas verkligen jag kan komma tillbaka till den skolan, för jag känner verkligen att det är stället som jag har utvecklats mest på. Givetvis beror det mycket på mig själv, men jag känner att jag fick ett otroligt stöd av min handledare. Hon satte ord på det som jag inte kunde förklara.
     När jag kom hem till far så var jag och Maja (katten) ute på en liten promenad. Vilket härligt väder det är nu! Sedan blev det att packa ihop grejerna, äta och sedan fick jag skjuts till Karlstad. Väl framme gjorde jag inte mycket alls.
    Idag har jag och VS varit till centrum. Först var jag till polisen och ordnade med pass. Sedan gick vi och köpte oss en varsinn glass och satte oss på torget och åt dem. Sen köpte jag två par nya skor. H&M-skor, så de var billiga men söta. Det kommer nog en bild senare. Nu sitter jag hemma och ska snart plocka i ordning lite här och skriva en del på min rapport om VFU:n. Ikväll ska jag och VS baka scones och äta dem tillsammans med sallad. Så blir det tv-tittande och film. Ska nog vila lite först, det är lika bra att passa på.


Puss & kram <3
image6

image3image4

Torsdag 17 april

Tjenixen!
Idag var det alltså näst sista dagen på VFU:n och sista dagen jag höll i lektioner för den här gången. Vissa av eleverna kommer jag aldrig se igen, vilket faktiskt är tråkigt trots att jag bara känt dem i några veckor. De är otroligt trevliga och glada människor allesammans.. yepp yepp.
Tidigare under dagen var mina tankar väldigt uppe i varv. Jag kan konsten att se lugn ut trots att det är mycket som rör sig i hjärnan. Jag vet inte riktigt hur jag lyckas, men det är nästan nödvändigt att ha den egenskapen när man är lärare. P g a jag var så uppe i varv förut så är jag så trött nu. Det skulle vara skönt att sova i en timme eller två. Ikväll ska jag nog ta mig ut på en promenad. Någon som vill sällskapa?

Svejs hej!

Onsdag 16 april

Gluten morgen!
    Har haft sovmorgon idag, vilker var otroligt skönt. Det har jag iofs haft varje onsdag sedan VFU:n började. Då skulle jag kunna gå upp samma tid som vanligt och få mer gjort på morgonen, men det skulle ju inte vara riktigt min stil. Jag och snooze-knappen är goda vänner.
    Planerna för dagen är att åka till Åmål och VFUa mig. Jag slutar vid halv fem idag och är antagligen hemma vid klockan sex. Då blir det nog inte så mycket gjort, förutom att planera inför morgondagens lektion. Jag får nog försöka ta en liten promenad också. Jag hade velat träna pilates men jag vågar inte när jag fortfarande är förkyld.
   Ha det finemang!

Peace out

/J

John Steinberg om ledarskap

image2

Igår var jag alltså på föreläsning med John Steinberg. Det blev inte någon av de föreläsningarna som fanns på hemsidan, men det känns lite som att det var en kombination om dem. Han var en riktigt bra föreläsare och det ska bli intressant att någon gång läsa någon av hans böcker. Sen så tycker jag så mycket om att höra amerikaner prata svenska.
Det han pratade om, så som rubriken förtäljer, var ledarskap. Det var riktigt inspirerande och någonting som jag känner har fattats i min lärarutbildning, än så länge iaf. Vi pratade lite om det under LUS-kursen (Lärande och undervisning), men det handlade mest om att vi skulle lista ut vilken slags pedagog vi var. Vi fick inga konkreta tips på hur det går att bete sig för att bli en ledare. Några saker som han pratade om var:

 • "Pliktbarn och lustbarn" - Pliktbarn är de barn som gör allt som läraren säger att denne ska göra. Lustbarn är någon som gör som den själv vill. Vad en person blir för något beror på vilken uppfostran denne har fått. Den som har fått välja mycket själv blir ett lustbarn och då gäller motsatsen för pliktbarn. De som fungerar bäst i en grupp är pliktbarnen. Visst är det viktigt att barn får välja själva, men då kan gruppen i sin helhet bli skadad istället. Lustbarnen passar inte in i det skolsystem som finns idag, där elever ska sitta i en stor grupp i ett klassrum. Där kan de sällan få fram sina egna, individuella viljor.
 • Alternativa skolformer - Eftersom att skolformen som finns idag inte passar s.k. lustbarn så borde det finns fler skolformer att välja emellan. För vuxna finns det många alternativ, som till exempel undervisning i mindre diskussionsgrupper, komvux, universitet, med hjälp av brev och via internet. Varför skulle det då vara så omöjligt att ha olika former för barn?
 • Icke-verbalt språk - Med icke-verbalt språk menas alltså kroppsspråk och hur en person säger något. I en klassrumssituation när någon behöver hjälp med en uppgift så är det viktigt att läraren och eleven båda har ögonen på uppgiften. När läraren ska förklara så ska lärare och elev inte ha ögonkontakt. Då kan nämligen fokuseringen på uppgiften försvinna. Det är dock viktigt att ha ögonkontakt när elev och lärare ska bygga en bra relation med varandra. När elever sysslar med en uppgift och läraren ska hjälpa så är det viktigt att personen rör sig "öppet". Med det menar jag att armarna ska hänga eller att man har dem lite framför kroppen. Det är alltså inte bra att ha armarna i kors eller armarna bakom ryggen. Samma sak gäller för en expedit som jobbar i en klädaffär eller liknande. När läraren ska fråga om eleven vill ha hjälp så ska denne låta som en norsk. Jaop, John sa som en norsk. Med det menade han att det ska låta positivt och då är det viktigt att det låter ljusare på slutet. Detta ska dock inte användas när instruktioner ska ges, då får det gärna var mer entonigt.
 • Hund- och kattmänniskor - Här handlar det inte om man föredrar katter mest eller hundar mest, då skulle jag vara en kattmänniska, utan om vilken personlighet man har som pedadog. En kattmänniska är en person som är framåt. Kroppsrörelsen är framåt och rösten är stadig. En katt tänker "De gör mig mat, vatten och hursum. Jag måste vara en gud". En hundmänniska drar sig dock tillbaka och tjänar gruppen. Kroppsrörelsen är bakåt och rösten är "norsk". Som pedagog och ledare så är det viktigt att kunna ha båda egenskaperna, beroende på situation.
 • Kramar och ramar - "En fröken ska vara snäll men sträng" Så menade John att de flesta barn säger när de ska beskriva en bra fröken/lärare. Visst är det så! Med kramar och ramar så menar John att alla elever behöver ramar och struktur för att klara av skolan och känna trygghet. Det är dock viktigt att man visar kärlek också. Ett annat begrepp som han använde var "Tuff kärlek"

Det var många fler saker som han tog upp, men jag vill inte avslöja för mycket . Han har skrivit en hel del böcker om pedagogik, som jag förhoppningsvis kommer att orka läsa lite längre fram.

Btw, är du katt- eller hundmänniska?


Tisdag 15 april

Hallå mina solstrålar!
     Tisdagar är den intensivaste och längsta dagen på praktiken, så nu är jag trött. Föreläsningen som jag var på igår var superbra. Den handlade om ledarskap. Jag började skriva ett inlägg om olika saker som Steinberg tog upp, men jag orkade inte skriva färdigt den. Jag tror den kan intressera fler än folk som ska bli eller är lärare, för det finns ju ledarroller överallt.
    Anyway, jag har Karlstadlängtan. Jag trivs med att vara hemma med familjen, men jag längtar efter mitt studentliv. Jag undrar hur mina stackars blommor mår nu. Antagligen inget vidare alls. Jag har ju trots allt inte varit där på två veckor... men jag är hoppfull. Jag har "räddat" dem förut.

Nu är ich hungrig.

Puss!

Han cyklar för cancerfonden

Min klasskamrat på gymnasiet gör en riktigt bra sak för Cancerfonden. Läs här

Måndag 14 april

Jag känner mig inte riktigt frisk och alert än, men nu får det faktiskt vara slut på att sitta hemma. I fyra dagar har jag mycket sällan rört mig från detta rum. Det driver mig till vansinne. Under dessa fyra dagar har jag varit utomhus två gånger. Galet! Då är det egentligen inte så konstigt att jag inte blir frisk.
     Jag kommer visserligen inte att åka hemifrån förrän vid tolvsnåret idag. Detta beror på att det är studiedag idag och jag behövde inte vara med på förmiddagen. Jag ska dock vara med och se på en föreläsning med John Steinberg. Jag undrar vilka av dessa ämnen han kommer att ta upp. Personligen så tycker jag nog att "Finn elevernas styrkor" verkar mest intressant. Vi får se vad de månne bliva.
    Innan jag åker iväg ska jag ägna min tid åt att rätta prov. Jag har kommit ungefär halvvägs nu i alla fall.

Ha en underbar dag!

(Jag känner att min blogg har dragit lite väl mycket åt det seriösa hållet. Jag lovar, ändring kommer)

Engla

Precis som många andra så undrar jag nu: varför?
Precis som många andra så kände jag inte flickan, men det gör så ont i mig att veta att någon har gjort henne så illa. Det spelar ingen roll att det finns många fler barn i världen som råkar lika illa ut som henne. Det är förstås hemskt det också, men det gör det inte Englas död mindre tragisk.
Jag hoppas att Englas familj får den tid de behöver för att sörja, även om det är en sorg som aldrig kommer att försvinna.
Engla, vila i frid <3

Låtlista

Bästa...
...glada låten? Dexis Midnight Runners - Come on Eileen
... fuldanslåten? Blink 182 - All the small things
...
60-talslåten? Mr Bassman
...70-talslåten? Simon and Garfunkel - Cecilia
...
80-talslåten? Bon Jovi - Living on a prayer
...
90-talslåten? 5ive - Everybody get up
...
låten att sjunga accapella (utan instrument) - Tracy Chapman - Behind the wall

En låt som...
...du hatar: Jag kommer inte på nån specifik nu.
....du tycker är gullig: Anders Rönnblom - Din barndom ska aldrig dö
...
du som du har uppträtt med (sjungit, spelat,dansat) Bossa Nova (svensk version)
...
kan få dig att gråta: Simon & Garfunel - Bridge over troubled water


En låt som får dig att tänka på
...din första romantiska kärlek: Bryan Adams - Everything I do
... din nuvarande romantiska kärlek: Ingen
...
dina vänner: Rembrandts - I'll be there for you
...
när du var 6 år och yngre: Tvärtomvisan
...
när du var 7-10 år:  Michael Jackson - Black & white
... när du var 11-14: 5ive: Everybody get up
...
2007: Basshunter: Boten Anna
...
2006: Vi har tagit studenten
...2005: System of a down - Radio/video
Söndag 13 april

Hallå!
     Idag var det meningen att jag skulle åka till Karlstad och gratta VS som fyllde 21 år igår. Dessvärre känner jag mig inte kry än och därför orkar jag faktiskt inte ta bussen in till Karlstad. Det hade varit en sak om jag redan befann mig där, men jag tycker det är så jobbigt att åka bil/buss/tåg när jag är sjuk. Dessutom har jag fått en hel hög med prov som ska rättas. Det känns bra att få det uppdraget och förtroendet. Visserligen ska min handledare titta igenom hur jag har rättat, men det skulle ju bli lite konstigt om hon inte skulle göra det. Hon ska ju trots allt bedömma mig på det som jag har gör.
    Kalla mig en nörd om ni vill, men det är faktiskt en skön känsla när elever gör ett bra resultat på ett prov som jag har konstruerat som handlar om saker som jag har lärt ut. Självklart är det till största del deras egna förtjänster och jag känner stolthet. Jag brinner verkligen för det här yrket. Jag kan knappast vänta tills den dagen då jag (förhoppningsvis) får egna elever vars undervisning jag själv är ansvarig för.
    Nu ska jag fortsätta med att se på komediserier och rätta prov.

See ya later alligator....nananana... in a while crocodile...

<3

Imperfekt, presens och futurum.

Den här snodde jag från kusin.

Idag..

...för 15 år sedan...

 • Fick jag fick inte gå hem till JE som bara bodde några hus ifrån mig.
 • Var jag 6 år och gick jag i förskola på "Lotten". Där trivdes jag bäst i dockvrån, surprise surprise.
 • Var jag jätterädd för att sova över hos någon förutom farmor och farfar. Jag skulle sova över hos min bästa kompis. Hon somnade med en gång medan jag lyssnade på flera kassettband med sagor på. Till slut så insåg familjen att det inte var någon idé och jag gick hem.
...för 10 år sedan...

 • Hade jag en "Absolute music"-cd som jag lyssnade på dag ut och dag in.
 • Gick jag i mellanstadiet. Jag kommer aldrig att glömma när hela klassen fick se en tecknad film om sex. Det var lärarens sätt att få vissa elever att sluta vara så snuskiga. Det funkade inte. Jag var en av de "snälla" dock
 • Frågade jag chans och fick ja för första gången. Haha. Eller det var nog inte ens jag som frågade. Om det ändå vore så problemfritt nu, hihi.
...för fem år sedan...
 • Gick jag ur nian. Jag tyckte inte om min högstadietid, så det var wunderbar
 • Började jag läsa samhällsprogrammet på Herrgårdsgymnasiet. Jag kommer ihåg min klädstel första dagen, hemsk! En stickad tröja i alla möjliga färger och gula byxor.
 • Tog jag sånglektioner och var med i en kör där jag inte passade in. De som var med var flera år yngre än mig och självklart var de jättegulliga, men deras låtsmak var väl inte riktigt som min. Jag blev erbjuden att agera som "hjälplärare", men jag hade en känsla av att inte så mycket skulle förändras.
...för tre år sedan...
 • Gick jag i tvåan på gymnasiet. Från att ha varit en klass med 10 personer så blev det en klass med mer än dubbelt så många.
 • Var jag arg på min mattelärare för att han sa att matte b skulle vara enklare för mig än vad matte a hade varit. Pyttsan!
 • Läste jag körkortsteori och började ta körlektioner. Det gick ju väldigt bra med det .. hm..
..för ett år sedan..
 • Hade jag 20-årskals med 60-talstema
 • Läste jag Big bang (naturvetenskaplig kurs) och jag blev inte klok på den.
 • Var käraste Sophie och hälsade på i Karlstad
.. för fyra månader sedan...
 • Var jag på Lisebers julmarknad med bror och LN
 • Var jag en "mästare" på att veta vilket evangelium i bibeln som var skrivet av vem
 • Dansade jag afrikansk dans på en uppvisning. I was terrible
...igår...
 • Var jag hemma och var sjuk
 • Tllbringade jag den mesta av tiden i "mitt rum" (hos mor)
 • Lekte jag tant genom att titta på "Så ska det låta" samtidigt som jag löste korsord.
...idag...
 • Kollat på en massa tv-program
 • Har jag grattat VS & JN som båda fyller år idag.
 • Stört mig på att jag varit sjuk istället för att umgås med tre sköna typer
...imorrn....
 • Ska jag gymma om jag är frisk (inte jättestor chans)
 • Ska jag hem till VS för att fira hennes födelsedag
 • Ska jag möta upp min handledare som ska ge mig niornas prov som jag ska rätta.

Stackars barn

image1
      Sådana här program gör mig irriterad och ibland arg. Visst, det är jättebra att barnen/ungdomarna får hjälp med sin fetma och det är ett bra sätt att visa världen hur farligt och vanligt det är med övervikt hos barn. Det jag stör mig på är att dessa barn exploateras. Priset för att få ett bra program är att dessa barn ger information om deras liv. Jag tycker inte att det är värt det. Det är en annan sak när det görs vikt- och hälsoprogram med vuxna. Jag menar inte att barn är dumma, det tycker jag absolut inte, men ett barn kan inte få en uppfattning om vad det innebär att synas i media. Inte ens alla vuxna förstår riktigt vad det innebär.
     Jag förstår att det behövs skräckexempel. för så som många lever idag är fruktansvärt. Använd då bara vuxna, men poängtera ofta att det är viktigt att även barn inte drabbas av fetma. Jag tycker att hela idén med att samla barn med övervikt och hjälpa dem är bra, men tv-kamerorna kan de slopa.
     Jag har samma åsikt om de där Nanny-programmen. De barnen som är med framställs som problembarn. Visserligen visas det i slutet att de visst kan vara snälla och att det är föräldrarna som har gjort fel, men det är ändå något som kanske kommer förfölja dem under en lång tid och det för ett beslut som deras föräldrar har tagit.
Så, slopa tv-programmen om problembarn.

Nu har jag skaffat mig en ny blogg. Anledningen först och främst är väl den att jag inte känner mig bekväm med att elever på min VFU-plats och även framtida elever ska kunna läsa allt jag gör. Jag låter den gamla bloggen var kvar, för det gör inte så mycket om de får läsa vad jag redan har gjort.
Jag brukar inte skriva om "extrema" saker, så egentligen borde det inte göra något. Jag tycker att det är viktigt att som lärare kunna bjuda på sig själv, men det finns en gräns för hur mycket det ska vara.

Hoppas att ni kommer att tycka att min nya blogg blir bra.

Lev gött! <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0