Lat

Yesh, lite lat är jag väl. Nästan hela dagen har gått och så mycket plugg har det inte blivit. Sitter/ligger och läser lite om de gamla grekerna. Vi får se om vi hittar på nåt sen för 'vi borde göra nåt viktigt' puss puss

God förmiddag

Befinner mig nu i Enköping, hos schnyggingen. Fick åka svintidigt igår morse för det var billigast så, plus att jag vill ha så mycket tid som möjligt med den här snubben. Så är det. Så igår anlände jag här vid tiotiden och sedan dess har vi inte gjort allt för mycket, men det är ju inte nödvändigt heller, tvärtom! Så skönt att bara ta det lugnt och bara vara. Kollade på film och så igår kväll, "Mars attacks". Sjuk, men rolig film. Jag uppskattade den mer nu än vad jag gjorde när jag gick på högstadiet och det är ju bra.
   Idag blir det nog inte många knop heller. Måste dock plugga som en tok eftersom jag släpar lite efter i mitt lässchema. Oh yes, I'm serious.

Städa, städa varje fredag

Yesh, jag är mitt upp i städningen. Som vanligt så förstår jag inte hur jag kan vara så rörig av mig, men jag antar att jag aldrig kommer att få ett mer ordentligt svar än "Det bara är så. Du måste skärpa dig", men det hjälper ju inte. Jag skärper mig alltid.. i några timmar eller så.
     Anledningen till att jag städar så här på morgonkvisten är att jag ska vara social hela dagen. Vid 11-tiden kommer mamsen hit. Hon ville till Myrorna bland annat. Så vi går väl dit och sen dräller vi väl runt på andra ställen i centrum kan jag tänka mig.
  I eftermiddag/kväll kommer den här människan. Ska bli kul, då det var längesen vi sågs, woho! Prata barndomsminnen und so.
   Nuuu.. ska jag lämna er åt ert öde och fortsätta med mitt steedande. Puss!

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=1458

Gooo kväll!

Idag har jag köpt nagellack. Ett orange(t). Jag tycker att orange är ett svårt ord att böja. Om man ska skriva att flera saker har färgen orange, ska man skriva att de är oranga då? I så fall har jag oranga naglar. Det är faktiskt hyfsat snyggt, enligt mig iaf.
    Dagen har annars ägnats åt studier. Hade föreläsning i tre timmar idag, som mestadels handlade om religion. Tyckte synd om föreläsaren som fick reda på att han hade ett antal f.d. religionsstudenter i salen. Kan inte ha varit lätt att bli ifrågasatt så mycket som han blev, men ändå så tycker jag väl att han skulle ha haft lite mer koll på grejerna som han undervisar. Men men, jag kommer säkerligen ha fel mååånga gånger när jag undervisar. Bra att jag har ett sånt förtroende för mig själv, va?
   På eftermiddagen/kvällen mötte jag upp MB för fika. Det var då jag införskaffade nagellacket.. + skavssårsplåster + hårinpackning + fotsalva. Intresting, huh? Nu ska jag fortsätta se på Cocktail och sen blir det sova. Fullspäckad dag imorrn, men dock så skoj!


Sugen på ost någon?

Denna eminenta uppsats har jag lånat härifrån

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

Oväntad komplimang?

Idag åkte jag till Akademibokhandeln vid universitetet för att köpa en tegelsten vid namn "A history of world societies". Anyway så byter jag buss vid torget och när jag gick av bussen så kom en random snubbe fram. Jag trodde att han var en försäljare av något slag eller att han skulle fråga efter vägen.

Random snubbe: Får jag ställa en fråga?
Jag: Visst!
R: Har du pojkvän?
J (något fundersam) : Ja
R: Vad synd, hej då!

Kanske inte så ovanlig fråga på krogen.. men när man precis kommer ut ur bussen är lite udda. Men men, kul att folk lägger märke till mig iaf, haha.

Nu blir det sova!


Inget vettigt

Jag har väl inte direkt något vettigt att skriva, för jag är ganska slut i huvudet idag igen. Hade en föreläsning på fyra timmar och det enda vi fick som rast var en kvart. Ändå hann vi inte med allt som läraren tyckte att vi skulle hinna med. Knasigt värre! Men intressant var det minsann. Han pratade om olika första civilisationer, t.ex. i Egypten, Indien och Kina. En del visste jag, men det var mycket jag inte visste. T.ex. att det tar 10 år att lära sig alla tecken på kinesiska (mandarin?)

Så. jag ska inte tråka ut er utan bara visa att jag lever.

Ha det gott!

Bandet

Idag har jag träffat bandet som jag ska vara med och sjunga i. Det var ett glatt gäng, kul kul! Vilken genre det blir än är vi inte riktigt säkra på .. men någonting med visor. Vi ska repa i UNO-huset, eftersom det är två av medlemmarna som har spelat i samma band förut och då har de hyrt lokaler där. Great! UNO är ett kulturhus för ungdomar här i Karlstad.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Pluggat lite och köpt en bok av en snubbe på universitetet. Nu ska jag forstätta och plugga lite mer.. om jag orkar. Är rätt trött.

Ha det fint!

Granatäppeljuice

God morgon!
Sitter och har precis käkat frukost i form av: havregrynsgröt, knäckebröd och granatäppelsjuice. Jag har läst att granatäppeljuice är bra för minnet och kan motverka demens, och om det skulle vara på det viset så skulle det ju vara kanon. Om det inte gör det så är det ju iaf inte onyttigt, så det skadar inte på något vis.

Granatäpplen (latin: punica granatum, engelska: pomegranate) är en riklig källa till C-vitamin, folsyra och antioxidanter ur gruppen polyfenoler.

En studie har visat att granatäpplen kan ha en god effekt hos patienter som opererats och strålats mot prostatacancer men där sjukdomen återkommit. Granatäpplen saktade ner tillväxten av cancersjukdomen tydligt. Källa: Wikipedia


 Religionsnörd som jag är så är det ju roligt att granatäpplen har/haft betydelsen i religionen.

I antikens Grekland var frukten en symbol för gudinnor, till exempel Astarte, Demeter, Persefone, Afrodite och Athena. Träden planterades på hjältars gravar för att deras ätt skulle bli talrik, eftersom trädet tidigt uppfattades som en symbol för fruktsamhet då frukten innehåller så många frön. I Rom avbildades Juno med ett granatäpple i handen som symbol för äktenskapet.

I Gamla Testamentet omnämns granatäpplen i samband med översteprästens mantel i 2 Mos. 28:33 samt i berättelsen om utsmyckningen av Salomos tempel i 1 Kung. 7:18 som symboler för Guds nåderika välsignelse. I Höga visan liknas den älskandes kind vid ett brustet granatäpple.

Granatäpplet införlivades i den kristna konsten, inte sällan i Jesusbarnets hand. Det avbildas ofta halvt öppet (bland annat i textilkonst från 1400-talet) och skuret i bitar (i möbeldekor från 1600-talet) som en symbol för Jesu uppståndelse. I den kristna konsten symboliserar det Guds frikostighet, och den granatröda fruktsaften symboliserar martyrernas blod. Det förekommer inom heraldiken som symbol för caritas och finns i Granadas och Colombias riksvapen. Källa: WIkipedia

 

Så, får väl se om jag känner mig lite mer gudomlig. Nu blir det att plugga det lilla jag kan. Ha det gott!

Skolstart

Så var första dagen för terminen avslutade. Än så länge är jag inte så imponerad, men jag ska ge det en chans. Jag känner bara att jag behövde bli tagen med storm och det blir jag inte över att gå igenom styrdokument, ännu en gång (jag vet förstås att det är viktigt).
    Ikväll ska jag och MB ut och käka. Hon fick ju det i födelsedagspresent av mig. Så nu väntar jag på att hon ska ringa. Innan dess så blir det väl disk och skicka iväg lite viktiga mail, eftersom jag är en viktig person.. yeahj!


En månad...

... utan godis
...utan alkohol
... med nystart på den regelbundna träningen

I can do it!

Hjärnstorm

Nu var jag hemkommen till mor igen, där det är stopp i avloppet för andra gången på bara några veckor. Stackars dem :(
Det var trevligt hemma hos bror och LN. Fick dricka maltesiskt (stavning?) kaffe, vilket smakade annorlunda än kaffet jag är van vid. Tror bror sa att det var mynta i. Gott var det, även om jag gillar det "gamla hederliga" mer. Efter att kaffet var uppdrucket så spelade vi Brainstorm. Ett roligt spel som går ut på att man ska komma på ord på olika bokstäver. Man får ett ämne, till exempel bilmärken, och sedan ska man plocka bort bokstäver allt eftersom man kommer på bilmärken som börjar på den bokstaven; till exempel så får man ta bort ett S när man säger Saab. Den som inte har några bokstäver kvar har vunnit. Finurligt va? Jag älskar spel som har med ord att göra. En liten ordnörd kan man nog kanske säga att jag är.

Fick även presenter när jag var där. Jag är för snål för att köpa ny mobiltelefon, så jag fick en telefon som de inte använde. Schysst! Hade en telefon som var av modell jättegammal (i teknikens värld) som var praktiskt på det viset att man kunde använda den som vapen om man skulle vilja det. Eftersom jag inte är så våldsam (inte alls) så har jag en nu en liten telefon, som jag med säkerhet snart kommer att lägga bort nånstans. Det var lättare att hitta den gamla.

Hm hm. Nu ska jag försöka få tag på min far så att jag kan åka dit en stund innan jag beger mig till Karlstaden igen.

Lev väl!

Ont i halsen.. sha la la la la

    Mitt beslut att gå ut igår var väl kanske inte det bästa beslutet som någonsin tagits, inte bäst på något sätt faktiskt. Men roligt hade jag för det mesta. Priset jag fick betala är att min hals inte mår särskilt mycket bättre, inte bättre alls faktiskt snarare sämre. Jag antar att det är resultatet av tjoande och dansade, men vad vet jag? 
  Mötte upp Ärtan och de andra festdeltagande vid Allé ungefär. Det var en väldigt splittrad skara, men snart blev vi en liten skara som faktiskt höll ihop ett tag. Trevligt! Träffade en del folk som man kände. Bland annat bror och LN, som jag egentligen skulle plocka svamp med idag. Det har jag inte gjort sen jag var liten så det hade nog varit spännande, men min hals sa ifrån och sa att den hellre ville fika med dem i ett mindre blåsigt område (deras lägenhet), så det ska vi göra sen, min hals och jag.
   Nu är det dags att förvandla mig till något mer människolikt. Ser lite ut som en zombie nu.


See ya later!

The Stupids

Sitter och tittar på en skum film i väntan på att det ska bli dags att fixa sig i ordning.


Veronica Maggio - Stopp


Det är CH's "fel" att jag har den här låten på hjärnan. Den är bra! Även fast jag tyckte att hon sjöng "Jag måste stå på dig", när jag hörde låten på reklamen först. Hoppsan!

Festligheter på G

Ibland är jag ju bara för tantig i mina ordval; festligheter... OMG.
    Well well, iaf så ska jag och mina skor gå ut ikväll. Ärtan frågade om jag ville med på fest, men jag tror att jag inte ska festa för mycket med tanke på mitt tillstånd (ont i halsen och allmänt hängig), så jag följer bara med till Harrys (antar att det blir där) Måste ju ta tillfället i akt att träffa ärtan igen. Har inte varit ute i Säffle på hela sommaren heller, så det kanske vore på tiden nu. Kan vara ganska skönt att träffa folket här, om man inte behöver göra det varje helg ;) No offence, men det är samma människor man möter hela tiden.


http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=1458

Mina nya skor


Inte världens bästa bild, men här iaf mina nya favoritskor. De är så där fulsnyggt söta, just the way I like it! De här skorna skriker Jessica, särskilt med tanke på att jag har ett par ballerinaskor i samma tyg.

Lördagen 23:e Augusti 2008

God morgon mina små rädisor!
     Jag har inte skrivit något på ett tag för jag har i ärlighetens namn haft lite prestationsångest och känt att jag borde skriva något jättebra och jättefyndigt.. men det är bara att inse fakta: min hjärna är inte till för att skapa stordåd.. Ni får helt enkelt nöja er med "Idag har jag...."-historier, men det finns visst de som uppskattar det också.
Så, mina kära läsare (ni är få, men älskvärda), jag har insett att 2008, det är mitt år. Det har hänt mycket bra det här året och jag har känt mig glad och tillfreds för det mesta. Jag hoppas det kommer att fortsätta så, och jag tror att det kommer att göra det också. Woho.
     Dagsläget är fint, förutom ont i halsen så jag har i tränat som jag har velat göra. Jag får hoppas att det ger med sig nu under helgen så att jag kan få en nystart för allt på måndag. Då börjar ju skolan igen också. Den här terminen ska jag läsa historia och det ska ju bli riktigt spännande (läste igenom en gammal dagbok och det visade sig att historia var ett av mina hatämnen, intressant!). Verkar som vi ska ha en lärare som undervisade på min gymnasieskola. Jag är inte 100 % säker på detta, men kanske 85 %..
     Vad händer annars då? Jo, verkar som ett nytt musikprojekt är på gång. Ska fika med ett gäng på tisdag. En som jag känner sen tidigare, en som jag har hört talas om (hon är från Säffle så det är inte så konstigt) och en människa som jag fick höra om och messa med igår. Verkar bli ett bra gäng. Vi får se hur det går :)
Nu sitter jag hemma hos mor och är slö. Skulle egentligen hälsa på min sol den här helgen, men på grund av vissa olyckliga omständigheter så blir det inte så. En annan gång :)
     Förresten, nu är min kära ärta hemma! Ska bli så kul att träffa henne och snart så kommer vi ju bo  grannar, igen! :) Hon ska flytta till Karlstad och bo på samma gata som mig, i samma trappuppgång som CH bodde. Häftigt vet ni!
Well well, dags att avrunda.
Ta hand om er!
Puss

Tisdagen 12:e Augusti 2008

När jag skulle skriva rubriken så råkade jag först skriva Juni. Hm, ja ibland är jag en aning förvirrad, men det är inget nytt för alla som jag känner.
Just nu sitter jag hemma hos mor och bara tar det lugnt. Njuter av att vara ledig och firar den med jordgubbsyoughurt. Jag gjorde sista dagen på jobbet och det var både skönt och tråkigt. Man fäster sig ju så vid individerna som bor där. Jag fick en riktigt bra avslut med många gapskratt, så jag kan inte klaga.
Igår åkte jag då till Säffle och denna gång är jag som sagt hemma hos min mamma. Julia var här igår och vi kikade på "Evan Almighty". Det var en rolig film. men inte lika rolig som "Bruce Almighty", men varför jämföra?
Idag var planen att jag skulle träffa Linnéa, men tyvärr blev det inte så. Det kommer fler tillfällen när det kommer att passa bättre. Vi bor ju vanligtvis i samma stad så. Ikväll ska jag hem till Lovisa och bror för att baka muffins och kanske pyssla lite.. beror på hur mycket tid det finns :)
Följande dagars planer:

  • Onsdag - åka tillbaka till Karlstad och städa lite innan CH kommer dit :)
  • Torsdag - umgås med CH. Vet inte vad vi hittar på
  • Fredag - Åka till Säffle igen. Käka på Galna Tuppen
  • Lördag: Hälsa på grandma som fyllde 70 i måndags. Annelundsfesten
Har lite att göra m a o, men bara roliga saker!

Bored

Jag är så där jobbigt uttråkad. Jag har tråkigt, men jag kommer inte på vad jag skulle vilja göra. Det är konstigt hur det är. Jag känner inte för att läsa, inte för att spela gitarr, inte för att se på tv, inte för att sitta här. Jag är som en trotsig unge, helt enkelt. Ska iaf iväg och simma om några timmar. Jag har inte badat i badhus sen jag bodde i Säffle, alltså mer än t vå år sedan. Med mitt gym har jag ju fri tillgång till bassängerna också, så det får man väl utnyttja. Skulle vilja gymma, men orkar inte ha på mig skor då jag har fått feting skavsåret på min tå. Så går det när man är envis och ska ha obekväma skor på sig.
Så, jag föll från ämnet.. as usual.

Ge mig ett hus!

Ett hus är något som jag längtar efter att bli ägare till. Jag hoppas det blir verklighet någon dag, men det känns ju inte riktigt som att det kommer att hända inom de närmsta tio åren.
När jag har ett hus så vill jag inreda det i romantisk stil (så som jag känner nu iaf). Mycket vitt och så vill jag ha ganska enkla möbler i trä. Mycket tyger! Det vattnas i munnen på mig, haha!

Missförstånd

Angånde det här , nej jag menar ingen av er :)

Omprogrammerad till höstläge

Ja, så känns det nu. Nu är det andra kvällen i rad som jag tänt ljus och druckit te. Jag brukar dricka te året om, men extra mycket under hösten. Jag längtar efter kyla, så att jag får kura ihop i tjocka tröjor. Inte kallare än så dock, för jag gillar inte vinterkläder.. bara vantar och mössor.
Har även pysslat lite ikväll, vilket också är något av ett hösttecken för mig :)

Nu ska jag fortsätta dricka mitt goda, gröna te.

Med risk för att låta tjatig:

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=1458

Gratis är gott :)

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=1458

:)

Jag har haft en fantastisk helg! Men eftersom jag är för lat för att skriva om det själv så hänvisar jag er hit, hit & hit.

Woho, vad skönt det är att vara vuxen :)

Ofta hör jag människor som säger att de önskar att de var barn igen. Jag har säkert sagt de orden någon gång jag också, men jag är inte säker på att jag verkligen önskar att jag var ett barn igen, även om jag gärna skulle vilja slippa några av de så kallade plikterna som en vuxen människa har. Eller egentligen så är det bara alla avgifter och att jag inte kan göra saker när jag vill som stör mig. Annars är jag rikitigt nöjd med att vara vuxen. Jag tycker om att ta ansvar och känna att jag gör saker som är nytta för mig själv och för andra. Jag tycker om att ha ett arbete där jag hjälper människor och jag tycker om att jag utbildar mig till något som ska hjälpa fler människor. Jag tycker om att jag har vuxit upp och lärt mig mer om vilka människor  som jag bör ha runt mig och vilka jag bör slopa. För hur jobbigt var det inte att vara liten och godtrogen och bli besviken mer än nödvändigt?

Varför skriver jag det här? Jo, för att jag tycker att det blir fler och fler människor (t.ex. föräldrar) som verkar tycka att det är viktigare att de får vara barn istället för ansvarsfulla vuxna. Jag känner själv att jag värderar ansvarsfull som ett tråkigt ord, men what the häck, det är det väl inte?Det blir vad man gör det till.  Barnasinnet är förstås viktigt att ha kvar det också. Det är ett viktigt "sinne" för det egna välmåendet och det är även viktigt för de eventuella barnen att se föräldrarna släppa loss, meeen det får inte gå för långt. För att dra det till det extrema; hur skulle det se ut om alla människor började sluta ta ansvar. The world wouldn't go around, så att säga. Väx upp, för fan :) Meeen, var gärna nostalgiska för det är gött!

Nu ska jag göra lite tråkiga, vuxna saker som att diska och tvätta.. men, jag får en känsla av tillfredsställelse när jag är klar. 

RSS 2.0