Rosa Bandet099 - 90 910 = 100 kr tjej
099 - 90 920 = 100 kr kille

 

099 - 90 950 = 500 kr tjej
099 - 90 960 = 500 kr kille

 

För summor större än 10.000 ring: 020-59 59 59 OBS! Detta nummer är endast öppet mellan kl 20-22.

 

För att skänka en miljon: 099 - 10 000Ååh, jag älskar.

Blir helt varm inombords när jag ser på klipp från  Dunderklumpen.


When things go wrong, remember that...


Två dåliga ordvitsar de två senaste dagarna.

Söndag:

Pappa: Har ni ställt om klockorna?
JE: Ja, nu har jag det. Jag blev helt ställd när jag såg vad klockan var.

Måndag:
JE: Nej, jag glömde ta med mig ditt spel
Jag: Det spelar ingen roll.

Ha......ha....ha?

Får det lov att vara en tomat?

Jag sitter för tillfället och skriver hemtenta. Nu är jag på en fråga om "the Columbian exchange", vilket i korta drag betyder det utbyte av mat som skedde mellan européerna och amerikanerna efter Columbus "upptäckande". Tydligen var européerna lite misstänksamma mot tomater eftersom de trodde att de var sexuellt stimulerande. Intressant :D

Gym

Sticker till gymmet och kör ett lågintensivt pass eftersom jag har förkylningskänningar. Snälla, skona mig?

Helgen som varit och fortfarande är

Lördag
  Hade som sagt omtenta. Jag var i god tid den här gången, till skillnad från förra gången när jag kom precis i tid. Jag var faktiskt där 40 minuter innan. Laddade lite och så. Vid nio var det tentadags. Jag hade hoppats att det skulle vara i stort sett som förra tentan. De två frågorna visste jag skulle komma, eftersom att vi fått instruktioner om det tidigare. Sedan var det annorlunda frågor än förra gången och de var svårare. Förra gången hade vi fyra alternativ till århundranden att skriva om på en fråga, nu var det två. Självklart så var det två århundranden som jag inte riktigt hade koll på. Jag skrev en del saker jag kom på, men jag har ingen aning om jag var på rätt århundrande, men men. Den sista frågan jag svarade på var vad som hände med Kina på 1400-talet. Olyckligt nog så råkade jag blanda in Opiumkriget i det där och det var ju inte alls rätt århundrande, det var ungefär 400 år senare. Hoppas att läraren uppfattade det som att jag menade att det kunde ha varit en konsekvens av det som hände på 1400-talet, men riktigt sådan tur ska jag väl inte ha. Kan det bli tredje gången gillt, månne?
   Jag lämnade in tentan och tog bussen hem. Väl hemma åt jag och försökte vila, men det verkar vara omöjligt nu för tiden. Sedan bar det av för att repa. Dessvärre så kunde vi inte komma in i vår replokal, då de verkade ha bommat igen över helgen. Så vi gick runt till lite olika ställen för att se om det fanns någonstans vi kunde vara. Vi skulle bara öva sång och ukelele så vi behövde inte stort utrymme. Vi försökte med biblioteket, olika caféer och till och med Domkyrkan, men ingen framgång där. Till slut fick vi åka hem till en i bandet och repa där och det var ju inte dumt det heller. Kändes bra med stämmor och så där. Behövde den framgången efter tentan, tror jag.
   Efter repet försökte jag mig på det där med att vila igen, men det var lönlöst. Åt lite och piffade till mig för fest. Vandrade bort till TJ i blåsten. Var en riktigt rolig kväll, men nya bekantskaper. Blev dock ett litet missförstånd när vi skulle ut. Jag och tre stycken andra fick skjuts och jag trodde att det bar av mot Nöjesfabriken, dit två andra kompisar hade gått. Men nej, skjutsen gick till Blue Moon dit jag inte kommer in på lördagar eftersom jag är 21 och det är 23-årsgräns där. Så vi skulle gå till Nöjes hade vi tänkt. Först så tappade en snubbe bort sina pengar, så han gick in i bilen igen. En snubbe var hungrig så han ville hellre äta än att gå till Nöjes, så då var vi bara två kvar. Det funkade det också och till slut kom vi Nöjes där vi mötte JE & TJ. Mycket dans blev det, as usual. Strax före stängningsdags gick vi hem och jag fick följe med en av de nya bekantskaperna eftersom han också bor på Orrholmen. Gott att man har börjat träffa folk som bor i samma område. Från början var jag så ensam här ;P


Söndag
   Idag var jag riiktigt seg när jag vaknade, men det gick över rätt snabbt bara jag fått i mig lite vatten. Inte så bra att blanda så med alkoholdryckerna. Vid 11-tiden ringde far och frågade om jag skulle med till Willys och handla. Så fick det bli. Vid 12 dök han upp och då tog vi även med oss Jenny för storhandlande. Jag kände mig väldigt vuxen när jag gick runt med kundvagnen. Nu har jag mat så att det räcker ett tag iaf. Det var längesedan jag handlade så mycket på en gång.
  Vi käkade på MAX och jag måste säga att deras vegetariska burgare är den godaste jag ätit, förutom dem som jag gör själv vill säga. Jag rekommenderar Greenburger (tror jag den hette?)
  Nu i eftermiddag/kväll har jag mest städat och skrivit lite på en källkritiksuppgift. Hade tänkt göra färdigt den idag, men jag är faktiskt lite för seg i huvudet.I morgon blir det en högre växel dock. Fixa färdigt uppgiften och börja på omtentan. Sen ska det hinnas med gym och träffa MB också.

Pusspuss

Trött,trött,trött

    Idag har jag varit "olagligt" virrig igen. Jag har varit så virrig så att jag inte ens vill berätta om mina missöden idag. Jag mötte iaf IB efter att jag varit i skolan och det var guld värt att han sa att jag har otur, istället för att säga att jag borde skärpa mig. Fast ja, det vore kanske inte fel att försöka hålla lite mer ordning på sig själv och sina tillhörigheter, men min bror och jag är överens om att det är något genetiskt. Han är lika "duktig" på att slarva bort saker han. Låt oss bara säga att det jag letade efter kom tillbaka och att allt är frid och fröjd (Jag ska skärpa mig ett litet tag)
   Jag var alltså på universitetet idag. Vi hade historiedidaktik och det driver mig till vansinne. Föreläsaren är lite för rörig och stressad för min smak. Jag föredrar lugna, sakliga föreläsare.. men vem gör inte det? Efter föreläsningen åkte jag in till stan och köpte peruk. När jag kom hem så testade jag peruken och den ser ut som en clownperuk. Det var ju inte riktigt meningen. Någon som ska vara clown och vill köpa peruken av mig?
  Sen blev det gymmet ett tag. Massa styrka och lite kondition. Hade inte jättemycket ork. Sen var jag tvungen att köpa mat. Jag hade egentligen redan gjort det, men IB råkade gå iväg med min påse.. haha! Han bar den eftersom han var snäll och packade i den när vi hade varit på Konsum. Sen blev jag virrig och vi glömde helt bort att han hade den i handen, haha! Så jag åkte bussen hem utan min mat och när jag åkt i ett par minuter så ringde han (det gör han aldrig). Ja ja, han ville inte ha min vegetariska mat, men mjölken kunde han dricka upp sa han.
  Väl hemma i hemmets lugna vrå så blev det quornburgare, How I met your mother, Vem vet mest och lite plugg. CH har lärt mig att man inte ska plugga dagen innan tenta, så jag lyssnar på honom delvis. Jag vet ju hur det gick förra gången, hm.
  Nu blir det Dobidoo, Sing-a-long och sen sova eftersom tentan är klockan nio imorrn. I'm such a panchis. Svengelska is the shit (eller advääänce änglish, what har du to say about det, Julia?)
Puss! Wish me luck!

Snar ärre dags

    Nu börjar det närma sig omtenta. Det känns som att jag har koll på det mesta och jag skulle bli väldigt förvånad om jag inte klarar det den här gången heller. Jag ska, jag ska, jag kan! Känns dock lite oroande att jag känner mig så säker. Haha, tänk att man aldrig kan vara nöjd.
   Jag är tillbaka i Karlstad igen. Har ju varit i Säffle i nästan en vecka. Jag åkte tåg och kom hit för ett par timmar sen. Då  var jag så trött så jag orkade helt enkelt inte släpa mig till gymmet. Dessutom var jag rädd att jag skulle bli för pigg nu på kvällen. Jag tränar ogärna på kvällen.
   Imorrn blir det föreläsning. Efter det ska jag köpa sista delarna till min Halloween-utstyrsel ;) Jag hoppas verkligen att min klänning anländer snart. Jag har inte fått något svar från säljaren.. riktigt dåligt.

"Pipparkakor"


Jag har lite dålig humor ibland, eller? Hittade iaf de här på Bluebox. Själv är jag för pryd för att bjuda på sådana pepparkakor ;)

Kusinbarn! :)

Kära S har blivit mamma idag :) Så overkligt men oj så roligt :D

Inkommande

Det här kan man ägna sig åt att läsa  om man har pluggpaus eller liknande. Jag skulle vilja att någon uppfann så att det går att göra nummersök direkt på mobilen. Istället för att man ska behöva gå ut på internet och söka vem det är som har ringt en på mobilen, så ska det finnas en funktion som frågar om jag vill söka efter vem telefonnumret tillhör. Finns det redan en sådan funktion?

Parting is such sweet sorrow, That I shall say good night till it be morrow

Sova, sova, sova, säng, säng, säng.
Plugget idag har inte gått dåligt alls, men imorgon tror jag att det blir en högre växel iaf. Hoppas dagsformen är bra. Jag ska ta och läsa lite i boken Packad - en tonårsalkis memoarer som är skriven av Koren Zailckas. Jag blir gripen av historien och många av de känslor som hon har. Dock tycker jag att boken inte har jättebra språk, men det är egentligen en bagatell. Det kan ju bero på översättaren också, eller det faktum att det verkar vara den första (och enda?) boken av henne som har givits ut.
Anyway, sova ut så att dagsformen i morgon har goda förutsättningar för att bli bra.

God natt <3

DisktrasepysselMoralkakor, mums!

Nu har Bevvan lärt mig att inte stjäla bilar och inte vara rasist. Nu åker jag till "svägerskan".

Beverly Hills


Jag sitter nu hemma hos mor och är inne på fjärde avsnittet av Beverly Hills. Det är synd att jag inte har Tv400 hemma i Karlstad. Eller så kanske det är lika bra, med tanke på att det tar av min pluggtid att kolla på Bevvan. Fast jag har faktiskt varit duktig med pluggandet idag, och jag kan faktist plugga samtidigt som jag tittar på TV. Kanske inte lika bra som utan, men hey, all work and no play makes me a dull girl.
Jag var riktigt besatt av Beverly Hills när jag gick i gymnasiet (vilket iofs inte är så längesedan) Jag skyndade mig hem varje dag för att se. Vilken hårfärg jag hade kunde helt bero på karaktärerna i serien. Ssch, det är min stora hemlighet och last.Turderland


Turderland, Turderland, stäm nu ditt folk!
Låt det för kungarna klinga!
Turderland, Turderland, öppna din holk!
Se alla snöflingor flinga!

Häll alla skogar och berg i en dal
Byt alla eldar mot tårtor!
Tvinga soldaterna in i fodral,
tills dom blir män och får barn!

Turderland, Turderland, fly nu din boj!
Spring som en trana i juli!
Turderland, Turderland, bädda din koj!
Sälj dina ägg till en kuli!

Ställ dig i vägen för framfartens klubb!
Böj upp din bibel att läsa!
Korsfäst den fule med dyckert och nubb!
Älska dig själv och din näsa!

Turderland, Turderland, tälj av ett träd
utrotningshotade arter!
Turderland, Turderland, sprid nu din säd!
Sök dig till OS som starter!

Mejsla en fena av bortsprungen vind!
Ligg i den nyföddes vagga!
Tvätta en drake vid gåtornas grind!
Hissa en ihålig flagga!

Turderland, Turderland, här är min hand!
Ta den och skaka den gärna!
Turderland, Turderland, du är mitt land!
Jag är din strålande stjärna!Halloween part two


Andra delen i min halloween-outfit. Hoppas den passar!  Nån som vill gissa vad jag ska vara?

Min helg

Har varit en riktig seghög den här helgen, förutom att jag fått en del plugg gjort iaf.
  Anlände i Säffle på fredagkväll. Åkte hem till far och tittade på mitt panchisprogram ;) Jag älskar i princip alla musikprogram. Något som jag inte gillar är det där Musikmaskinen. Jag kan inte sätta fingret på varför jag inte tycker om det. Eller jo, det är enformigt.
  På lördagen åkte jag till V-bro för att hälsa på gammelmormor. Fyra generationer spelade casino, så som det brukar vara.
Resten av dagen blev det plugg och tv-kikande.. och dagen idag har varit ungefär samma.
   Stora delar av helgen har jag varit nedstämd. Jag hoppas det är något som har med mörkret och stressen att göra, så det går över snart.


Lotta på Bråkmakargatan

Sitter och varvar pluggandet med att bli nostalgisk till Lotta på Bråkmakargatan.

Lotta är förkyld, men har rymt hemifrån för att gå efter Mia och Jonas till affären. Där står hon och snörvlar när en kvinna börjar prata med henne.

Kvinna: Har du ingen näsduk?
Lotta:Jo, det har jag visst det. Men den lånar jag inte ut till folk jag inte känner.

Pratar med Tant Berg
Lotta: Åh, vad jag sjunger fint. Tycker inte du det?


Skolk

   "Skolkade" från träningen idag. Jag hade förkylningskänningar igår. Rinnande näsa och rinnande öga. När jag vaknade hade jag lite känningar i halsen. Med de symptomen så känns det bara dumt att åka iväg och träna. Tiden då jag hade planerat att träna ägnade jag åt att sova istället. Skönt som som som...tusan.. haha. Jag får kompensera med extra långa promenader i helgen helt enkelt.
Nu ska jag iväg och fika med TJ. Sen blir det stämrep.


Msn

Jag är trött på msn. Msn gör att jag känner att jag måste vara "social". Jag tycker om att vara social, men då ska det vara öga-mot-öga-social. När jag är på msn nu så känns det som att folk kräver att jag ska svara med en gång. Jag vet att det inte är så med alla, men det är så jag känner. Så om jag verkar asocial när jag svarar på msn, ja.. det är väl så.. men det beror inte på att jag har något emot er utan att jag gör något annat samtidigt.

Torsdag 16/10

Hallilå!
   Diskussionen idag blev intressant. Det vore synd att påstå att jag var en av de drivande personerna, men det var inte bortkastat eftersom jag åtminstone känner att jag lärde mig något och jag blev mer inspirerad till att fortsätta läsa historia. Jag har känt mig ganska opepp på det ett tag nu, men det beror nog mest på att det är så mycket att göra hela tiden.
  Annars har jag inte gjort något speciellt idag. Har haft huvudvärk så jag har inte orkat plugga något. Både jag och min mor misstänker att det är nacken som spökar. Jag sitter lite konstigt ibland när jag pluggar/sitter vid datorn. Vore kanske bra att låta bli att ligga/sitta i sängen och datorisera nån gång ibland, höhö. Men ärligt talat, jag är slö. Sitta upp på en hård stol när man kan ligga i sängen? Jag tror valet är ganska självklart.
  Jag kom i alla fall iväg och tränade idag. Körde enbart kondition, men det gick inte alls lika bra som det gjorde i måndags. Jag kände mig jättetrött efter 20 minuter på löpbandet, så jag körde 10 minuter cykel med mycket motstånd. Alltid något!
  Jag är mycket sugen på att gå på bio ikväll, men ingen verkar ha tid för mig (Jag är inte bitter). Det skulle ju inte vara omöjligt att gå själv, men jag tror att jag sparar pengarna till någon faktiskt har tid för att gå på bio. Yeahj! Istället ska jag städa..mycket roligare.

Golddigger?


Del av min Halloween-outfit, oh yeah. Någon som har en aning om vad jag ska vara?

Jag ger upp

Jag har insett att jag har tagit korstågseminariet på för stort allvar. Det är inte så att jag ska ha en monolog om det imorgon, nää.. vi ska diskutera det. Med det jag har läst borde jag kunna ha något att tillföra iaf. Eller så sitter jag tyst vilket jag är duktig på eftersom jag i sådana situationer blir lite låst. Jag vet inte riktigt varför, men hey.. det kanske går över.
   Kvällen ska jag ägna åt att titta på tv och läsa något annat än om korståg. Städa lite smått och så tänker jag också fördriva tiden med.
Puss

Onsdag


Goood morgon!
Gårkvällen var mycket trevlig! Pratade, kikade tv, åt äppelpaj m.m. Jag måste joina fler av deras tjejkvällar, absolut!
Dagens planer går till stor del ut på plugg. Egentligen ska jag träna också, men jag flyttar den träningen till imorrn eftersom jag behöver mycket tid till plugg innan litteraturseminariet om korstågen. Det är svårt att hålla reda på fyra texter, måste jag säga.
Ha en fin dag!

Tack*


Fina kommentarer är en av mina favoritsaker här i livet ;) Särskilt när de kommer från fina människor. Tack söta Sophie!
    En annan favoritsak är tjejkvällar. Det är ett gäng som brukar kolla på Desperate Housewives tillsammans och eftersom jag inte brukar följa det så brukar jag inte vara med, men ikväll ska även jag umgås. Ska bli trevligt, yeaahj!
   Förut under fikat så pratade om Halloween och jag (med stor hjälp av LB) har kommit på vad jag ska vara.. men det vill jag inte skriva här, muahaha.


Väduren


Hämtad från allposters.com
Egenskaper av dessa som jag tycker passar in på mig.
 • Energetic (kan vara åtminstone)
 • Enthusiastic
 • Helpful
 • Strong-willed (jag har ofta en klar bild för mig om hur jag vill att saker ska vara och om det inte blir på det viset kan jag bli irriterad, även om jag inte ofta visar det utåt)
 • Optimistic
 • Confident (inte alltid)
 • Independent (Jag skulle kunna vara om jag ville det)
Vilka egenskaper passar in på dig?


God morgon

Jag är så nöjd med att jag har så fin utsikt när jag tittar ut genom fönstret på morgonen. Det är just nu en färgkavalkad av löv. Det är nästan så att man vill slänga sig ut bland alla löven och göra lövänglar. Solen ligger på och det ser verkligen jättehärligt ut. Det enda som skulle vara bättre vore om det var vattenutsikt också. När höstsolen skiner på vattnet kan det bli riktigt fint. Bilden under tog jag i oktober förra året, då jag och mamma gjorde en liten höstutflykt på Duse Udde i Säffle.

Mina planer för dagen är att plugga och i eftermiddag ska jag fika med två fina flickor; LB & MB.
Ha en fin dag!

Egentligen så bryr jag mig inte ... meeeen.. ;)

   Som jag skrev några inlägg under så kände jag mig lite provocerad i lördags. Egentligen fanns det ingen anledning till mig att känna mig provocerad, då det egentligen inte hade någon grund. Men jag gjorde det, även om inte de fick se att jag var provocerad. Det var CH och tonfiskbaguetten som fick känna av mitt desperata utbrott. Har man känt sig ful och oattraktiv ett tag så är det inte kul att höra att man är äcklig, även fast det inte hade någon grund eftersom det bara var för att de hade bråttom in på toan på BK. För det var inte mer än så, men med alla de känslor av otillräcklighet kring mitt yttre och efter några glas vin så blåste jag själv upp det till större proportioner.
   Å andra sidan, så förstår jag inte vad de hade för anledning till att kläcka en sådan sak? I min mening är det bara oerhört korkat och totalt onödigt. Anledningen till att jag tar upp det är det för att det ofta finns tjejer som bara kan kläcka sådana saker utan att egentligen ha någon grund i det. Jag antar att det ofta har grunden i någon dålig självkänsla och att de vill visa för kompisgänget att "Jag kan minsann trycka ner andra om jag vill". Jag har aldrig riktigt förstått det beteendet, men OK. Det är väl inte nytt för någon att det finns  många tjejer som trycker ner varandra och det är inte heller något nytt att det har med dåligt självförtroende och självkänsla att göra. Jag kan ha lite förståelse för att en tonåring beter sig på det sättet, men är man över 20 så är det bara patetiskt. 
   Jag kan tycka synd om människor som inte förstår hur man är "cool". En cool person är en person som kan hålla sig på ytan utan att trycka ner andra. En cool person är en så dan som är avslappnad och vågar bjuda på sig själv. Det känns mest bajsnödigt med personer som inte riktigt har fattat vad det innebär att vara ödmjuka och inte har någon självdistans. Skärpning! (Jag kände mig lite gammal och läraraktig när jag beskrev vad "cool" är.. men jag bjuder på den) 

Dagens tips

Jag vet inte om det här är något som folk vetat länge, men jag tycker det är ett bra tips iaf som jag har lärt mig av Fab 5. När jag har varit på gymmet och har duschat och tagit på mig kläderna så kan jag efter ett tag känna att jag blir lite varm igen, vilket ju inte är så himla trevligt. För att slippa detta kan man skölja kallt vatten på handledarna för att kyla ner. Jag tycker att det fungerade. 

Måndag

Sitter för tillfället och varvar lite läsande om korståg med att prata/gosa med CH. Han åker ju hem om  ett par timmar så jag är inte riktigt så dålig så att jag bara använder tiden till att plugga.
När jag har sagt hej då till CH blir det att åka till gymmet och styrketräna litegrann. Efter det åker jag hem och käkar och pluggar lite mer. Har litteraturseminarium på torsdag, om jag inte minns fel.
Ha det gott!

Personlighetstest

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.
 

Jag tycker personligen att det är mycket av det här som passar in på mig. Vad tycker ni som känner mig? Det är ju ganska roligt att religionslärare står som ett av alternativen för karriärer. Woha, jag har valt rätt! Testet har jag hämtat här.


Svarta handskar är införskaffade.

Nu har jag äntligen fått tag på svarta handskar, som jag letade efter. Jag vann en auktion på Tradera, wieho. Nu är bara problemet det att jag råkat buda på ett par handskar förutom dessa. Jag hoppas att det är någon som budar över snart så att jag inte måste få hem två par. I värsta fall så får jag väl sälja/ ge dem till någon. Kanske går de att använda till en Halloween-outfit. Jag har inga direkta planer för Halloween än.. men det dyker säkert upp något. Jag är grymt sugen på att klä ut mig. Någon som har något roligt förslag på vad jag kan vara?
Puss!Gästabudstrött

Eller, egentligen är jag väl bara gästabudsslö, för särskilt trött är jag inte. Jag ser fram emot en lugn dag med tv, läsning och onyttig mat.
   Gårdagen var kul! Det enda misstaget vi gjorde var att lämna förfesten. Jag tror att de flesta var eniga om att det var roligt här hos mig. Vi pratade om dittan och dattan. Fick höra lite historier från JP som nu bor i Malmö. Det var synd att varken hon eller jag kom ihåg poängen i hennes historier, hihi.
   Vid 23-tiden gick vi in till centrum. Tyvärr så var det så lång kö på alla ställen så ingen hade direkt någon lust att gå in nånstans. Jag var väl den som var mest envis med att gå in nånstans, eftersom jag ville dansa. Men det var OK då det hade varit en hel del dans hos mig, tro det eller ej. Vi var bara sex personer så det fanns lite utrymme för dans.
   Anyway, vi gick till Burger King så att människorna skulle få sig mat.. Som ni kanske minns så är ju inte jag så förtjust i BK så jag gick till Sjökvistens som ligger bredvid och köpte en baguette.Den hade säkert varit jättegod om jag inte hade slängt den i backen på hemvägen. Jag var ledsen/arg på några tjejer som provocerat mig. Istället för att det fick gå ut över dem så gick det ut över baguetten. Det var antagligen lika bra.
  Tack fina tjejer och killar för en rolig kväll. My precious friends, tihi.

           

Phest.

Så.. ikväll är det fest i min lilla 20-kvadratare. Innan dess ska det fixas lite här hemma. Borde dammsuga lite, skura ur kylskåpet och så måste jag (vi) handla lite mat så att vi livnär oss idag. Vin på fastande mage är väl inget att rekommendera. Borde väl också köpa lite snacks.
   Jag vaknade och var jättepigg, fast jag hade velat sova länge idag. När jag vaknar utan att väckarklockan ringer så har jag väldigt svårt att somna om. Så nu är jag uppe iaf, även om jag inte varit mer produktiv än att duscha.. men jag tror faktiskt att jag hinner med allt annat också innan det blir kväll. Som jag skrev igår, det är ju faktiskt helg, vilket betyder att allt utom festandet gärna får gå i slow motion.
  Nu höll jag på att skriva om skola och omtenta, men det funkar ju inte ihop med min princip om att helg är helg (även om jag nog måste plugga nästa helg för att ha en chans att hinna med)
Sååå... ha en fin daaag.
(Märks det att jag gillar Lolcats eller? )


Svarta handskar

På nyår ska jag på bal och jag hade tänkt att ha svarta handskar i sammet eller något, till min röda klänning. Problemet är bara att jag inte vet var jag ska få tag på dessa. Jag har lagt bud på flera par på tradera, men inte lyckats buda hem några. Nu är frågan om det finns någon vänlig själ som har ett par att sälja/låna ut, eller vet var i Karlstad eller Säffle (eller möjligtvis Enköping) där jag kan få tag på ett par balhandskar . Tack på förhand / J

Fish fish fish

J: Jag vill blogga, vad ska jag blogga om?
C: Blogga om att du var på Burger King och att du åt bara halva fiskburgare för du är en mes.

Så; idag var jag på Burger King och jag åt bara halva fiskburgaren för jag är en mes.

(Jag är inte så förtjust i BK, förlåt)

Helg!


Helgläge är det som gäller nu. Jag ska inte tänka på skolan eller något annat seriöst. Bara umgås med schnygging och imorrn fest med många av mina fina vänner. That's greaat! Ha en fin helg! Puss!

Jag fick bita...

... i det sura äpplet. Ynka 3.5 poäng från G. Jag tycker att jag borde kunna få göra en komplettera med en uppgift eller så, men ack nej. 3.5 poäng motsvarar ungefär en halv fråga, men ändå måste jag göra om hela tentan. Förhoppningsvis så lär jag mig något på vägen (försöker att vara positiv här ;) )

Jippi.

Det känns ju vääldigt bra att det är 33 % av studenterna som har fått underkänt på tentan. 16 av 40 stycken blev underkända och eftersom jag kände mig så osäker så är jag säkert en av de 16. Ja ja, det är väl bara att bita i det sura äpplet och plugg igen. Förlåt mina vänner, jag kommer vara ännu mer frånvarande nu.
   Dags att vara positiv! Idag kommer schnygging hit och till helgen blir det festligheter.. yeessh.

Ganska värdelöst

Pretty useless samtal. Det kändes mer som ett förhör än en diskussion. En och en fick vi prata om vilka erfarenheter vi hade fått under VFU. Visst, vår mentor samtalade med oss, men det kändes inte som att man fick lägga sig i de andras samtal. Jag trodde liksom att utbytet där var det viktigaste, men ack så fel man kan ha ibland.
Nu sitter jag och skriver ett referat från en diskussion vi hade efteråt. Det är inte särskilt spännande alls. Vid 15-tiden blir det rep och vi har en ny basist. Det är mer spännande :)

VFU-samtal

    Nu blir det att åka in till skolan och ha samtal om VFU. Känns liite onödigt att bara åka in en halvtimme, men det är ju värre för dem som faktiskt bor i en annan stad. Det tar mig ca 20 minuter att komma till universitetet med buss, så jag ska väl inte klaga.
    Jag är mycket trött nu, precis som det ska vara på morgonen. Lyckades med att sätta tröjan ut-och-in och gå runt så i en kvart eller så. Grattis till mig!
Ha en fin dag allesammans!
Analys

Idag har jag varit hyfsat aktiv. Började dagen med att skriva min VFU-uppgift samt tvätta. Sen for jag iväg till universitetet och köpte ett kompendium. Efter det var det dags för gymmet igen. Fjärde dagen i rad nu.. jag ska snart vila ;)
  Nu sitter jag och analyserar olika slags prov. Det är ganska intressant faktiskt. Det går att vara mycket mer kreativ än vad de flesta lärare är. Ett prov gick ut på att eleven skulle skriva en intervju med hjälp av faktat denne hade läst. Det borde vara ett väldigt bra sätt att testa kunskap på. Det mesta jag lärde mig under högstadiet var faktakunskaper som varade tills efter provet var skrivet. Jag kan inte komma på något verktyg som jag kunnat använda mig av senare, förutom att vi lärde oss att skriva riktiga uppsatser i nian (eller kanske tidigare än så, jag minns inte). 
  Jag anser defintivt att det krävs mycket kreativitet från lärares sida för att inte få eleverna att bli uttråkade. Det är ju hur trist som helst att göra samma sak dag ut och dag in, det tycker väl vem som helst?

Nu nu nu... ska jag diska och sånt.

Vinterkräksjukan

Urk, tydligen är det dags för det hemska snart igen. Tydligen går det att vara immun mot det och jag tror faktiskt att jag är det *peppa peppa, ta i trä*. Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin har haft vinterkräksjukan. Eller så har jag helt enkelt vara duktig med att:

 • alltid tvätta händerna noga, framför allt före måltider och efter toalettbesök.
 • använda flytande tvål och pappershandduk på ställen där många är samlade, t.ex. skolor, förskolor, arbetsplatser och andra offentliga miljöer.
 • undvika att äta av bufféer där många händer kommer i kontakt med maten.
 • undvika att besöka magsjuka personer.
                                                              Källa: http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=3169

Såå.. var extra noga med hygienen nu!

Va, va, va?

Jag är virrighet personifierad. Idag har jag lyckats med följande:

 • Tappade bort min lilla väska där jag har Visa-kort, ID-kort m.m. Letade som en galning efter den. Jag misstänkte att jag hade glömt den på bussen, för det är typiskt mig. Plötsligt fick jag för mig att jag skulle kolla om den låg i min träningsväska. Ja men självklart låg den där. Till historien hör att jag packat träningsväskan kanske en kvart innan.
 • Tappade bort skåpnyckeln på gymmet. Jag skulle gå in i duschen och jag tänkte att den här gången skulle jag minsann inte glömma nyckeln på bänken som jag gjorde häromdagen. Vad är vitsen att ha en nyckel till skåpet om man ändå inte tar med sig den? Så jag tog med mig nyckeln in i duschen. När jag gick tillbaka till omklädingsrummet hade jag med mig min duschcreme och min handduk, men inte nyckeln. Jag gick tillbaka och kollade så att jag inte hade glömt den på min handdukskrok. Där var den inte. Så jag gick tillbaka till omklädesrummet och tittade på bänken för säkerhets skull, men där var den inte heller. Jag började bli lite stressad av situationen. Jag plockade ur träningsväskan men inte fanns det någon nyckel där heller. Jag kollade till och med i träningskorna. Jag tänkte att jag skulle behöva ta på mig mina svettiga träningskläder och gå till receptionen och berätta om läget. Dåå kom jag på att jag kanske skulle kolla i duschen. Mycket riktigt, där låg nyckeln i "tvålskålen"
 • Jag höll på att glömma att gå av bussen. Jag satt i kanske 15 sekunder på hållplatsen och tittade på en dam som gick mycket långsamt ut, eftersom hon gick på kryckor. När hon hade gått av så kom jag på att jag också bodde där.
Alltså alla de här sakerna är så typiska mig, men kanske inte så många grejer på en dag. Jag frågade CH om det var lagligt att vara så här tankspridd. Han sa att jag antagligen kommer att hamna i fängelse, men han lovar att hälsa på och skaffa den bästa advokat man kan få för studiemedlet. Tack, fining!PS: Är jag inte duktig på att skriva om ingenting? ;)


Träning


Har varit duktig med träningen den här helgen, måste jag säga. Var och körde styrka + kondition igår och idag körde jag enbart kondition. Känns inte helt fel. Hoppas jag kan hålla det här nu också. Ska till gymmet imorrn också och köra antingen styrka eller kondition. Jag vet inte om min kropp orkar ett styrkepass till imorrn eller om jag ska vänta tills på tisdag eller onsdag. Det är lite störande för någon har tagit mitt kort där jag fyller i hur mycket jag har gjort och hur tyngt jag lyft och så. Jag förstår inte riktigt varför någon skulle flytta på det, men så är det iaf. Hade tydligen hänt flera andra också. Totalt onödigt. Ska fråga imorgon om de kanske kan hjälpa mig att hitta det..
Nu blir det snart sova. Ska orka med en skoldag imorrn också. Gääsp.

Puss


Governor Andy - Bonus på kortet


Yeesh. Det här blir jag glad av!

Båring.

Nu kommer mina mycket intressanta "trött-inlägg" igen. Jag är trött trött trött trött. Det är mycket märkligt då jag inte håller i några lektioner under denna VFU-perioden, utan mest auskulterar. Kanske beror det på allt ljud som finns omkring en. Tonåringar har en tendens att låta ganska mycket. Gah, jag låter som att jag skulle vara gammal. Jag är faktiskt bara 2 ½ år äldre än tonåring. (Glöm inte att gratta mig på min 21 ½ -årsdag på lördag)
Nu ska jag fotstätta att läsa The dirt. Det kan hända att jag råkar somna innan dess. Det är mycket möjligt faktiskt.

Jenna Jameson med Neil Strauss - Att älska som en porrstjärna

Liksom många andra tjejer i bloggvärlden (som jag har uppfattat det) har jag läst denna bok. Jag läste "Spelet" av Neil Strauss för ett par år sen och jag gillar hur Strauss skriver. Att älska som en porrstjärna gjorde mig inte besviken heller. Jag tycker om att läsa om folk vars liv skiljer sig mycket från mitt. Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig denna bok.
   Det var intressant att följa Jamesons liv som strippa, utvikningsmodell och porrstjärna. Jag har fått en annan syn på alla dessa yrken. Det är både värre och bättre än vad jag trodde.Så klart så går det inte att dra alla över en kam, det vore ju inte riktigt rätt. Jag har åtminstone lärt mig att det inte behöver betyda kvinnoförnedring att hålla på med porr. Vissa tycker väl att jag är dum i huvudet nu, men så får det väl vara då. Jag skulle ALDRIG uppmuntra någon till att gå in i den branschen eftersom det finns många risker med det, men jag skulle heller aldrig göra ett likamedtecken mellan porr och kvinnoförnedring. Det är ju förnedrande att säga att en kvinna inte kan stå för sina egna beslut, som jag hoppas att många kvinnor inom den branschen gör. Sen så förstår jag inte hur porr kan vara underhållande, men det är ju min personliga åsikt. Jag hoppas för allt i världen att jag inte blir missförstådd nu. Det skulle vara typiskt mig att skriva något där jag har tänkt längre än vad jag skrivit.
  Boken ja, jag rekommenderar att du läser den om du inte är allt för känslig för vulgärt språk. Det är bra story om en människa med ett händelserikt liv och det är en fenomenal författare som har skrivit den. Det blir aldrig tråkigt då boken är blandad med berättande text, dagboksanteckningar, seriestrippar, "budord" och bilder. Go Strauss! (Jag har för övrigt börjat läsa biografin om Mötley Crüe, The dirt,  även den skriven av Strauss)
 

RSS 2.0