Skunk

Nu ikväll kom jag att tänka på communityn Skunk som jag var medlem i, i kanske ett par år. Det var den första community som jag blev medlem i.. och om jag inte minns fel så var det flera av mina vänner som också hängde där. Var tvungen att kolla in sidan (bara startsidan, för jag har ingen aning om vad jag hade för användarnamn och lösenord) och den såg ut så som den gjorde för flera år sedan. Det som verkade vara nytt var att det var 18-årsgräns.
Var du medlem på den gamla goda tiden? Eller är du kanske medlem nu också? Väcker det samma nostalgiska känslor som det gör för mig?

(bilden är länk)


Melodifestival

Första gången jag ser melodifestivalen i år. Tänkte dela med mig av mina tankar :)
Agnes:
 + Känns ju helt klart schlager iaf. Bra verser
Förutsägbar  refräng. Lite too much med allt glitter redan.. hur ska det bli om hon går vidare?

Star pilots:
+ Udda scenklädsel.
- Oj, väldigt lik en annan låt i början.. och fashion for glory... vilken låt är det ifrån nu igen? Och snubben som sjöng solo.. var inte han med i Fame factory? Var inte han bättre då, eller var jag mindre kräsen på den tiden?

Susanne Alfvengren:
+ Fin röst, särskilt i refrängen.
- Gäsp.

Maria Haukass Storeng och Anna Sahlene:
+ Coolt intro. Fina röster som matchade varandra.
- Hur kunde en låt som började så coolt bli så mesig i refrängen?

Thorleifs:
+
De lämnar ju inte sin genre iaf.. och det är ju bra. Var lite orolig att de skulle sjunga på engelska.. men som tur var så var det inte fallet. Jag citerar min mor :"Medryckande".. och buggälskare som jag är så får jag ju hålla med.
Jag kan inte vara objektiv här.. för det är så där töntigt coolt. Men .. om man tänker konkurrensmässigt.. nja.

Sarah Dawn Finer
+
Alltså, hon är ju duktig.
Det är ännu en ballad..

Next 3
+
Hm, skön rytm... inte ovanlig.. men skön. De såg ut att ha roligt
Citerar kusin Linda  här "Studentsuparsång". Fast man kan ju inte ens sjunga med i refrängen .. eller jo.. ah ah ah

Malena Ernman
+
Hörs ju att det är Kempe som är   i farten.. Fin röst har damen.
-
Hon var lite obehaglig. Det låter som att hon sjunger: Bla bla bla bla bla missekaaaaatt..do do do

Valkyria

Igår var jag och C och tittade på Valkyria på bio. Som de flesta av er kanske vet (eftersom det har gått mycket reklam om den på tv) handlar det om några människor i tyska försvarsmakten som tröttnat på Hitler och hans utplånanade av människor. De måste göra sig av med Hitler och de försöker på olika vis. Den som kommer att bli ledare för operationen är Claus Schenk von Stauffenberg (det som står om honom på wikipedia avslöjar mycket av filmen) som här spelas av Tom Cruise. Namnet Valkyria kommer från operationen som skulle verkställas efter Hitlers död. Läs mer här.
   Jag tyckte att filmen var bra och trovärdig, förutom att de inte pratar tyska då... men det  kan man ju inte begära. Jag tror det är bra för många att se den här, eftersom jag tror att man tar för givet att "alla tyskar" alltid var på Hitlers sida. Jag kan själv erkänna att jag ofta säger "tyskarna" istället för "nazisterna", i min undervisning. Det är tur att det finns filmer som kan påminna en.


Extra delight


Dessa tabletter är min nya drog. Jag har säkert köpt fem sådana här förpackningar bara den här veckan... i olika smaker då förstås. Det känns dock som att jag kanske lurar mig själv. Visst, de är nyttigare än godis... men det bästa är väl att inte småäta något alls. Well well.. jag får skärpa mig.. på måndag.

Bokrean

Jag lyckades förstås köpa en bok som inte var på rea, nämligen Den andra systern Boleyn. Jag har ju följt tv-serien Tudors en del, så det ska bli intressant att läsa denna bok. Jag hade velat köpa fler böcker, men den andra boken i serien fanns inte så jag skippade det. 
Jag vill snart vara färdig med Dawkins bok (Illusionen om Gud) så jag kan få läsa lite historisk skönlitteratur. Det har blivit alldeles för mycket facklitteratur för mig på sistone.Semmelfascisten

Jag är en riktig semmelfascist och tycker att man endast ska äta semlor på fettisdagen. Dock måste jag erkänna en sak: i år har jag fuskat. För ett par veckor sen bakade min mamma semlor och frågade förstås om jag ville ha. Inte går det att säga "Nej tack, jag är semmelfascist", i ett sådant läge. Nej, det är bara att tacka o ta emot... och njuta av den goda semlan.

http://escaleinen.blogg.se

Nina Kinert

När jag var och tittade/lyssnade på Anna Ternheim för en och en halv vecka sen fick jag höra Nina Kinert för första gången. Det första jag gjorde när jag kom hem var att gå in på hennes Myspace-sida för att lyssna på låtarna. Jag googlade lite om henne och skämdes lite över att jag inte hört om henne och hennes musik tidigare. Nu är jag dock upplyst och jag vill upplysa er också, så nedan har ni låten "Combat lover", som är min favorit so far. "Beast" ligger på delad förstaplats.

Mina nya blogg: http://escaleinen.blogg.se

Pinocchioeffekten : 130 sanningar om hur du funkar (Henrik Diamant, Mikael Zethelius)


Jag läste denna bok nyligen och jag fann den både rolig och intressant. Jag tror att man skulle kalla den "Psychology for dummies". Den gav många aha-upplevelser över varför vi människor (och även ibland djur) beter oss som vi gör.
Namnet Pinnochioeffekten kommer ifrån att boken utgår från att människor är som marionettdockor. Olika omständigheter drar i våra trådar och gör att vi beter oss på ett visst sätt.
Boken är tematiskt uppdelad och visar vilka trådar som påverkar åsikter, övertalningsförmågan, vår syn på pengar, visar hur vi beter oss i grupper och förhållanden samt hur våra sinnen påverkar.
Varje tema innehåller en rad olika undersökningar/försök som har gjorts på människor. Till viss del är det försök på djur också, men de är väldigt få och författarna visar tydligt att det är något de inte stödjer. Det är inte författarna som har gjort undersökningarna, utan de har skrivit runt försöken och förklarat dem.
Visst låter det intressant? Egentligen borde jag inte tipsa folk om att läsa den, eftersom den ibland kan ge mig ett övertag hur man kan bete sig i olika sammhang, till exempel vara manipulativ ;) Dock är jag så givmild så jag vill att ni ska kunna ta del av det också.
Boken blir bara bättre av att den är fylld av knasig kuriosa. Visste du till exempel att om Rice crispies skulle kunna prata så skulle de låta som Barbara Streisand?

Min andra blogg: http://escaleinen.blogg.se

Hallå!

Jag har skaffat en ny, lösenordsskyddad blogg. Vill du ha adress och lösenord? Kontakta mig så kan vi nog ordna det :)
Ha det fint! Puss

Ukuleledag

Det känns som att det är meningen att man i sin blogg ska skriva om saker som man aldrig varit med om förut, och en sådan sak hände mig igår. Jag och bandet (Facit) var i Mellerud och uppträdde på en ukuleledagen där. Sångaren (och han som skrivit alla låtar) spelar ukulele, så vi platsade ju där på det viset. Sen vet jag inte om jag som person platsade där, om man nu kan säga så.
   Vid 14-tiden blev jag upphämtad av E och H, sen hämtade vi en medlem till. Vi är fem stycken i bandet. men M var redan i Mellerud eftersom han hade hand om workshops på ukuleledagen. Vi var framme vid 16-tiden. Då spankulerade vi runt på Kulturbruket, som var större än jag hade föreställt mig.
   Som tack för att vi skulle spela fick vi gratis Thai-mat. Konstigt nog så är jag inte så förtjust i Thai-mat (verkar vara den enda i min generation?), men det gick ju ner. Det var ju trots allt gratis.
   Vid 19 var det dags att börja uppträda. Det var ju roligt som alltid att stå på scen. Det var nära att jag och andra körsångaren (H)  bara skulle hinna sjunga sista refrängen i en låt, men som tur var så tog sig M tid att fortsätta spela. Vi gick nämligen upp efter alla andra, då vi inte skulle vara med i de första låtarna. Trummisen sa till M att vi inte fick spela mer eftersom vår halvtimme redan hade gått, men det hörde inte han så vi fortsatte. Det var bra, eftersom det hade känts lite onödigt annars.
Så, nu har man deltagit på ukuleledag och sett Mellerud centrum, två nya saker att stryka från "Att-göra-listan"
Kände att det blev ett lite rörigt inlägg idag, men ni får stå ut.

RSS 2.0