LärarJessica

   Jepp, nu är det dags att förvandlas från vårdarbetarJessica till blivande-lärareJessica igen. Det är lite som att ställa klockan, bara det att det inte går lika snabbt. Idag har jag varit på höstens första föreläsning och jag måste erkänna att jag kände mig lite bortkommen. Jag hade ganska svårt för att hänga med och jag kunde inte tänka mig  i skolvärlden (som iofs är väldigt oförutsägbar på sätt och vis, men ändå). Det kommer väl tillbaka snart dock. Jag gillar blivande-lärareJessica. Hon är lite mer vuxen och ansvarstagande och det är inte dumt. Det kanske låter lite tråkigt, men jag har humorJessica med mig överallt, i princip. Nej, jag är inte schizofren, jag har bara olika roller precis som alla andra.
   Idag på min första dag den här terminen så pratade vi ganska mycket om sånt, lärarroller alltså. Det fascinerar mig ganska mycket faktiskt. Det finns så mycket att "välja på" och man kan blanda hej vilt mellan rollerna. Min lärarroll.. ja.. jag har nog inte kommit underfund riktigt med den ännu, även om jag har kommit långt på vägen tack vare min handledare. Sedan ska man ju inte tro att man kan ta en roll eller en metod och använda den i alla situationer för all framtid. Man utvecklas och det gör även skolan, förhoppningsvis i båda fallen.


Kommentarer
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

Man kommer ju ganska snabbt in i det igen. Själv ställde jag om mig till blivande socionom-Mariiqa, från dagdrivar-Mariiqa. Men det var på ett sätt väldigt skönt. Vilka ämnen ska du bli lärare i?

2009-08-27 @ 19:51:47
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

sv: Jag har två år kvar, men det känns som att det går fort. Hur långt har du kvar?

2009-08-27 @ 23:18:01
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0