Hey hey

Okej, eftersom det finns folk (en folk), som klagar på min inaktivitet så får jag väl ta och skriva ett inlägg. Jag förstår att det är mycket frustrerande att inte veta vad jag gör och inte gör.
   De två senaste veckorna har jag haft VFU. Det är kul att komma ut i skolan igen. Än så länge har jag inte hållt i någon egen undervisning, men det kommer jag att börja med till veckan. Då blir det till att undervisa åttor om andra världskriget. Det ska bli kul, men också svårt. Jag vet inte hur stor koll de har på det hemska som hände, men det återstår väl att se.
   Annars har jag umgåtts en del med CH. Han var hos mig förra helgen och nu är jag hos honom. Vanligtvis brukar vi inte ses två helger i rad, men på grund av att han fyller år imorrn så får jag ju lov att komma hit. Ikväll  blir det fest, med andra ord. Innan dess ska de handlas, städas, fixas och badas.
  Hm, hm.. jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta de här två veckorna som gått. Hoppas det här duger tills vidare.
Puss!

 

Ganska ovettig

Klockan är nu över 11 och ännu har jag inte gjort något vettigt. Det känns inte riktigt bra eftersom jag ska träna, städa och plugga idag... men vi löser det. I värsta fall får jag plugga och städa mer i helgen också.
Så, jag hade ju flera planer för helgen men nu är det tveksamt om det kommer att bli någonting av det jag sa:

  • C kommer inte, då det inte passade med hans schema
  • Jag åker inte till Norrköping, då min ekonomi inte tillåter det
  • LB är förkyld och om hon inte piggnar på sig så blir det ju bara jobbigt för henne att gå ut.
Om det inte blir någon utgång ska vi nog dock umgås iaf och ta det lugnt med en film eller så.
Nu ska jag snart iväg och träna. Det var nästan en månad sen sist. Väääldigt illa. Den senaste tiden kan jag dock skylla på förkylning. Eller skylla och skylla. Jag vill ju faktiskt träna. Som många har förstått så är det ju skönt både för kroppen och psyket.

Bloggen bråkar med mig

Försökte för några dagar sedan publicera ett inlägg med ett recept på en vegetarisk gryta som jag gjorde, men det ville sig helt enkelt inte. Ni får helt enkelt klara er utan det receptet, även om det faktiskt var gott. Eller, varför skulle det inte vara gott? Hm, jo kanske för att det var jag som gjorde den.
   Den här veckan har vi haft didaktikföreläsningar. Snark! Ja, det är klart att det är viktigt att veta vad, hur och varför man ska lära ut saker, men den här veckan har vi bara gått igenom massa teorier som kanske inte är så lätta att koppla till verkligheten. Det känns som att de lärarutbildare vi har haft inte har jobbat i skolan på hur länge som helst och sedan läser de vad som är modernt inom skolan och rapar sedan upp det som de har läst. Visst, det är inte alltid så, men det händer för ofta tycker jag.
  Snart är det iaf helg och det verkar som att den blir rolig. Jag har tre alternativ:
  • C kanske kommer hit
  • Hälsa på sol i Norrköping
  •  Gå ut med LB m.m.
   Det kan inte slå fel alltså. Jag skulle väldigt gärna åka till Norrköping, men det kanske kör ihop sig rätt mycket i så fall. Jag ska nämligen åka till Säffle på söndagen, eftersom jag har VFU i Åmål fr.o.m måndag och fram till vecka 10. Det skulle betyda att jag skulle behöva släpa med mig en jättestor väska till Norrköping, eftersom det skulle bli alldeles för omständigt att åka först till Karlstad, packa och sedan åka till Säffle. Dessutom har jag ganska ont om pengar. Ja ja, inget är bestämt än så vi får se. Får vara lite spontan så där.

(MEN NU PUBLICERADES VISST MIN VEGOGRYTA! )

Vegogryta

Mitt nyårslöfte är att jag ska laga 52 saker som jag inte har lagat än. Jag är uppe i ... två. Nu ska jag ju bo hemma i Säffle i några veckor så det kommer nog bli dåligt med matlagningen då.
Idag gjorde jag i alla fall vegogryta. Den kanske inte ser så aptitlig ut, men jag måste säga att det faktiskt var gott.



Vegogryta
Recept hämtat från Tasteline

Ingredienser för fyra portioner
1 tsk  senap
1 msk  tomatpuré
200 gram  konserverade kidneybönor
200 gram  vita bönor, kokta
1 burk(ar)  krossade tomater med basilika/oregano
300 gram  quorn
2 tsk  olja
1 st  vitlöksklyftor, pressade (jag skippade det)
2 st  gul lök(ar)

Så här gör du:

1. Skala och hacka löken. Fräs den med vitlöken i oljan i en stekpanna eller gryta på ganska svag värme.

2. Lägg i grytbitar av quorn och låt dem brynas.

3.  Häll i tomaterna och tillsätt de avrunna bönorna. Blanda om och rör i tomatpuré, senap, salt och peppar. Låt allt koka på svag värme under lock ca 20 min.

Andas ut

  Tentan igår kändes bra. Frågorna var snälla och det kom ingenting om Sovjets eller Sveriges ekonomi, de två områden som jag var sämst på. Första frågan så fick man välja på att skriva om första eller andra världskrigets orsaker, förlopp och konsekvenser. Inte så lätt att få plats med allt man kan på tre sidor, men som en kurskamrat sa så hade man väl fortsatt att skriva hur länge som helst annars.
  När jag kom hem igår kollade jag på två filmer Sylvia och Pianot. Jag gillar filmer som handlar om en människas levnadsöden, helst verklighetsbaserade. Sylvia föll mig mest i smaken, Kanske för att jag inte orkade koncentrera mig så mycket på den andra filmen utan började kika på datorn istället. Ganska troligt va?
  Vid 19.30 gick jag och mötte VS och JE, så gick vi in till centrum. Där mötte vi MJ och kusin L. Det var dags att bowla! Det gick inte så illa för mig faktiskt. Jag kommer aldrig våga hoppas på någon topplacering, men jag kom inte sist någon gång iaf (vi hann spela en serie och påbörja den andra). Efteråt satte vi oss och tog oss något att dricka. Jag tog en Vanilla Sky, mest för att det var så längesen jag tog en drink. Vi diskuterade 90-tals och 2000-talets moden. Mycket roligt att få tänka tillbaka litegranna. Det är dock nu man känner sig gammal.
  MJ och L lämnade oss och vi andra gick för att ta oss en matbit. Sedan hem till Jenny för att spela ett spel som jag tror hette Maxi och Mini. Vi spelade en del Guitar Hero också. En mycket trevlig kväll var det och det är såå skönt att inte vara trött idag.
  Även om jag inte är trött så ska jag ta det lugnt. Just nu kikar jag lite på komediserier på tv:n. Lite då och då gör jag ett ryck och städar undan lite. Fick för mig att jag skulle tvätta lite också. Det är ju en sak som jag mår väldigt bra av: rena kläder, höhö. Jag borde öka tempot på städandet litegrann kanske. Får nämligen besök av tre fina damer ikväll om inget oväntat händer. Treflich!

Och hon bara tjatar om sitt plugg

Ikväll är jag inte mör i huvudet som jag var igår. Anledningen till det är att jag inte har pluggat lika mycket. Ska läsa igenom instuderingsfrågorna en gång till så snart jag sett färdigt på På spåret (Ja, jag väljer det framför Let's dance)
Jag känner mig hyfsat säker på allt, t.o.m allianserna. Något som jag inte har lika mycket koll på är frågorna som har med ekonomi att göra, t.ex. Sovjets ekonomi under mellankrigstiden och efterkrigstiden. Fast om en sådan fråga skulle dyka upp så skulle jag ha lite grejer att skriva iaf.. statlig kontroll.. perestrojka..NEP. 
   Idag kom kusin S och hennes lille son och fikade med mig. Eller ja, Ca fikade inte så mycket. Liite liten för det än (snart tre månader gammal) Han hade blivit större än när jag såg honom senast, men fortfarande yttepytteliten ju. Fascinerande!
  Jag gjorde sojafärssås när jag kom hem. Blev ganska nöjd faktiskt, även om den inte alls blev lika god som mammas blir.. men jag får jobba på det.

Go natt!

Ratuinskosering

Jasså, vet ni inte vad det betyder?Det är ransonering på ett språk som jag kom på förut efter att ha pluggat i miljoners timmar. Sitter och antecknar lite grejer på som jag missat medan jag pluggar.. och till slut var jag så slut i huvudet så det var många ord som blev fel, är en av dem.
  Nu ska jag vila mitt huvud för idag. Jag har trots allt varit på skolan i 11 ½ timmar idag. Jag har förstås inte pluggat hela tiden, men mycket ändå. Min lilla hjärna pallar ju inte hur mycket som helst, som ni kanske märker på mina nya fina ord.
Imorrn blir det inte alls lika intensivt, för då kommer det bara att köra ihop sig inför tentan på lördag. Jag känner mig hyfsat säker på sakerna, faktiskt.
Resterande delen av kvällen så ska jag andas, diska och titta på tv. Jag brukar nästan alltid ha tv:n på när jag är hemma, men nu är den avstängd. Jag orkar helt enkelt inte med för mycket ljud än, efter allt brus idag

Jag är en tok

Sitter just nu och tokpluggar på universitetet. Den senaste timmen eller så har jag dock varit otroligt rastlös, så det har inte gått så bra som det gjorde de tre första timmarna *suck* Känner dock att en hel del sitter nu. T.o.m alla dessa allianser.
  Sitter just nu på den tysta avdelningen, längst ner i biblioteket. Det är en mycket intressant avdelning för att vara tyst, för den kan absolut inte bli tyst. Detta beror inte på folket som sitter här, de är tysta.. utan på de som är på våningen över. Det är nämligen bara en trappa som skiljer från våningen över, som inte är tyst. Det enda som har ett tak över sig (från andra våningen alltså) är böckerna. Jag vet inte om böcker har hörsel eller själ, men jag tror inte att de störs så mycket av lite oljud. Inte jag heller egentligen, men nu är det lite väl mycket oljud. Högst upp är det bäst ljudnivå, fast det inte är en tyst avdelning.
  Nu har jag delat med mig av mitt fina i-landsproblem, nu kan jag fortsätta plugga.

Samma trall.. tralalalala

Illamåendet gick över så jag pallrade mig till skolan. Fick plötsligt hur mycket energi som helst! Tyvärr så använde jag inte den energin till att vara alert på föreläsningen, men ja.. det gick väl in något iaf. Tycker förresten att det borde vara olagligt att komma med ny information två dagar före tentan.
   Efter universitetet åkte jag in till centrum och gick till apoteket för att köpa Nozoil. Jag börjar rota i fickan för att leta efter mitt pass, där jag för tillfället förvarar mitt Visakort, men jag kunde inte hitta det. Jag fick lite panik och tänkte att jag nog måste ha tappat det någonstans. Två gånger har jag tappat mitt id samma vecka som jag har haft tenta, så jag tänkte att jag säkert hade tappat mitt pass den här gången, för det vore ju himla typiskt och samtidigt lite skrattretande. Så fick jag tänka efter lite och kom på att jag använt Visakortet tidigare under dagen, hemma. Så det var bara att åka hem, hämta kortet och åka in till centrum igen. Var ju tvungen att ha den där "näsoljan". Nu mår min näsa ganska bra igen, woho.
  Under kvällen har jag pluggat, plockat, fixat... ja.. det vanliga. Nu tittar jag på Vit oleander. Jag har velat se den länge. I like it, så nu ska jag sluta blogga.


Tipptoppitopptopp

  Just nu mår jag inte riktigt tipp topp. Mådde illa idag när jag vaknade och tänkte att det nog kunde bero på att jag inte ätit någon frukost än. Dessutom sov jag både lite och dåligt i natt så jag tänkte att det kunde vara orsaken (vilket det säkert är). Jag ignorerade illamåendet och gjorde mig ordning för skolan. När det var färdigt så kunde jag inte förmå mig att äta frukost utan tänkte att jag kunde fixa något när jag kom till skolan. Väl på skolan krånglade jag med att försöka skriva ut det som jag skulle ha till seminariet, men det ville sig inte på någon skrivare. Det drog ut på tiden och jag fick varken någon utskrift eller frukost. Vid det här laget hade illamåendet inte gått över, snarare tvärtom. Jag bestämde mig för att åka hem istället.
   Jag har fått i mig ett par smörgåsar och vatten. Jag fick tvinga mig själv, men det gick ner iaf. Det enda läget som funkar nu är ryggläge, så det får bli det tills jag mår bättre. Jag hoppas jag mår bra snart, så att jag kan gå på föreläsningen i eftermiddag.
  Vilket gnällinlägg det blev, men ibland måste man ju få gnälla lite också.

All alone..... snyft?

Det längsta jag har kommit idag är till tvättstugan. Sorgligt, men sant. Det finns två anledningar till det:
  • Plugg (som är den största orsaken)
  • Att mitt hår ser ut som hell. Har inte tvättat det, eftersom jag försöker göra det mer sällan. Funderar dock på att göra det nu ikväll, för jag står inte ut även fast det bara är jag som ser det.
   Plugget gick jättebra fram till klockan fyra ungefär. Sedan dess har jag inte fått så mycket gjort. Nu blev jag bloggsugen så jag fick dämpa begäret lite.
   Nu påminner MB mig om att jag är alldeles ensam. Så elakt. Jag har inte sett en människa som jag känner sen Cåkte i lördags kväll tror jag. Detta är ju bara för sorgligt. Ska iaf försöka dra ihop ett gäng som vill bowla och kanske nåt mer på lördag. Jag behöver vara social, nu! Imorrn får jag iaf träffa kurskamrater och babbla lite, så jag kommer ut ur min lilla bubbla.

Positiv överraskning

   För en halvtimme sedan ringde min far till mig. Var rädd att någonting hade hänt, eftersom han vanligtvis ringer på kvällen. Men som tur var så var det inte fallet. Han hade rensat ur skåp och hittat två kuvert som det stod "Grattis Jessica på 21-årsdagen". Det ena var från gammelmormor och det andra var från farmor och farfar. Pappa tänkte slänga kuverten, eftersom de kändes tomma, men han tittade i kuvereten för säkerhets skull. I kuverten låg det sammanlagt 1000 kronor!
  Se, det är inte alltid dåligt att vara glömsk. Man kan "tjäna" pengar på det. Skulle iofs kanske ha behövt de pengarna i början av sommaren när jag var pank, men just nu gör det mig ingenting med extrapengar.


Nuet

   Alla dessa helgdagar är nu över (eller ja, det är ju helgdag imorgon också, men inget jag lägger någon vikt vid) och jag är tillbaka till verkligheten. Det började redan igår när jag åkte till universitetet för att plugga. Yesh, det är ju tenta på lördag. Så igår har jag mestadels pluggat. 1900-tals historia är det som står på tapeten (även en del 1800-talshistoria) Det svåraste att plugga är världskrigen. Även om man har hört och kan mycket så är det svårt att hålla isär allt, särskilt alla dessa allianser. Jag är galen på allianser.
    Igår kväll gjorde jag och åt crêpes för första gången. Jag vet, jag är efter. Gott blev det iaf! Det var meningen att det skulle vara champinjoner och böngroddar i, men jag bytte ut böngroddarna mot majs och kidneybönor. Blev gott det med. Tog med mig till lunchlådan idag och jag måste säga att det godare när man värmt dem i micron också. Detta får jag göra flera gånger, alltså.
  Har städat undan i lägenheten ikväll, men det är fortfarande messy messy. Får ordna lite mer imorrn kväll.
That was that, that.

Jul, mellandagar, nyår m.m.

Eftersom jag har varit så dålig på att uppdatera så får jag väl lov att berätta lite om vad jag har haft för mig de två senaste veckorna.

Juldagen
Gick till IL på förfest. Mycket trevligt mer prat och ölspel (eller drickspel iaf) Jag var inte med så mycket på drickspel iofs, det roar mig inte särskilt mycket. Jag kan dricka utan spel, om jag vill. Blev lite dans också. Måste ju alltid bugga, fast jag inte har någon aning om hur man för.
När klockan slog ? (kommer inte ihåg) gick vi ner till Medborgarhuset. Där minglade man så klart runt med alla människor man kände eller var bekant med. Umgicks inte så mycket med dem jag gick dit med, minglade nog runt lite för mycket där ett tag. Är iofs ganska säker på att de klarade sig utan mig.

Annandag jul
Firade jul med far, bror och LN. Mysigt så att. Fick en fin, stor väska som är bra med tanke på alla mina förflyttningar. Perfekt Enköpingsväska.

27:e december
MellandagsF.Y.L.L.A. Gamla klasskamrater hade dragit ihop fest på vattenverket, det var man ju tvungen att gå på. Jag och LB hade inte så stor koll på var exakt vattenverket låg, så vi gick en konstig skogsväg som inte var upplyst. Inte så lyckat, men till slut kom vi fram iaf. Väl där hade jag trevligt och blev förfärad över att klasskamraternas småsyskon hade blivit så stora. När jag var yngre var de flera år yngre än mig, nu skilde det bara ett par år. Är det inte skumt, så säg?

29:e december
Schnygging kom till mig, waha!

31:e december
Nyårsafton alltså. Gick upp hyfsat tidigt för att fixa ordning mig i håret. Fram med nya locktången och massor med hårnålar. Blev ganska nöjd med resultatet.
Vid 14-tiden blev jag och C hämtade av min bror och vi åkte till lokalen där balen skulle vara. Vi hjälpte till att laga lite mat m.m. Det blev inte pjåkigt alls.
Vid 18-tiden kom gästerna (eller ja, vi var ju också gäster) Alla var så fina! Vi åt mat, drack kaffe, minglade, skålade in 12-slaget. Några hade med sig raketer, men det klart coolaste var ballongerna (vet inte alls vad de kallas) som man eldar och så flyger de iväg över himlen. De blåste lite för mycket så det var svårt att få fyr, men fint blev det.

Jag tycker att jag har sammanfattat ganska bra :)

Utkast: - gjorde ...

- gjorde du något 2008  som du aldrig gjort för?
Läste religion och började med historian. I våras hade jag min längsta VFU hittills och det var hur roligt och inspirerande som helst. Fått mina två första VG:n och mina två första IG:n (på universitetsnivå alltså)
Besökte Enköping
Hm, jag måste bli bättre på att komma på nya saker att göra.

- höll du några av dina nyårslöften?
Spela mer gitarr - i början av året funkade det.
Träna mer - gick bra i början och slutet av året
Plugga hårdare - Både ja och nej. Har fått lite mer rutiner nu.
Resa - åkte till Rom i Maj.
Tatuera mig - Nej

- dog någon som stod dig nära?

Ja, gammelmormor 9/12

- vilka länder besökte du?
Italien

- är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?

Mer resor, mer nya människor, mer kontakt med människor "från förr"

- vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
15/5, 23/5, 9/12 m.m.

- vad var din största framgång 2008?
Mina två VG:n. Mer säker i mig själv.

- största misstaget?
Har nog inte gjort något jättestort misstag?

- har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte mer än vanligt

- bästa köpet?
Hm, jag vet inte? Mina vita stövlar kanske.

- vad spenderade du mest pengar på?
Enköpingsresor, mat.. och sånt.

- gjorde någonting dig riktigt glad?
C... och så :) Och återigen.. mina vg:n :P

- vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
Kate Perry - I kissed a girl, Takida - Curly Sue, flera låtar med Volbeat ... och Boppers ;P . m.m.

- var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare större delen av året.

- vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts mer med mina vänner. Jag har varit dålig på att ta mig tid för dem även om jag velat.


- hur många förhållanden?

1 st

- favoritprogram på tv?
Scrubs, How I met your mother m.m.

- bästa boken du läste i år?
Öhm öhm öhm.. vet ej. The dirt kanske

- största musikaliska upptäckten?
Vet ej

- något du önskade dig och fick?
Jag har allt man kan önska ;p

- vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Hade VFU, sen åkte jag hem till far och firade där lite och sen till mamma. Dagen efter var vi ett gäng som gick ut i Karlstad.


- finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Säkert, men jag vet inte vad.

- hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Mycket kjol

- vad fick dig att må bra?
Vänner, familj, C, skratt, träning m.m.

- vem saknade du?
Min sol, gammelmormor, många av mina vänner under vissa perioder (dock var det jag som behövde ta mig tid), C ibland.

- de bästa nya människorna du träffade?
Några av de som jag läste/läser historia med. C och hans vänner.

- årets sötaste?
Massa massa massa.

- årets största kärlek?

Men så kan man väl inte fråga?

- årets besvikelse?

Ingen besvikelse är så stor så den kallas årets besvikelse

- årets bästa?
Roooma. C. Mina vg:n.. haha

- årets snällaste?
Många

RSS 2.0