Patrick Rothfuss - The name of the wind

    Nu har jag äntligen läst färdigt den här boken. Om jag inte har jobbat eller pluggat så har jag helt enkelt inte haft lust och ork till att läsa. Nu är jag ledig och boken blev utläst. Som ni kan läsa i det andra inlägget så gillade jag boken starkt och jag blev förvånad över att jag skulle gilla en fantasybok. Jag fortsatte att tycka om boken, men kanske inte lika mycket som i början. Kanske beror det till stor del på att jag hade ett bättre tempo i början och kom in i handlingen mer. Dock är boken bra på det viset att den har gjort så att jag kan tänka mig att läsa mer fantasy!
    Boken handlar om Kvothe och hans äventyr från att han var en liten pojke till att han blir stor. Jag tycker att det är en bra blandning av verklighet och fantasi. Det finns även lite kärlek för de som kräver det.
    Jag har ju läst boken på engelska, men den finns även på svenska fast i två delar. Sniket om ni frågar mig. Det ska komma en fortsättning på boken, men jag antar att Rothfuss känner stor press att göra något bra då den första boken har blivit en sådan succé. Detta trots att det är hans FÖRSTA bok. Imponerande!

'I have stolen princesses back from sleeping barrow kings. I burned down the town of Trebon. I have spent the night with Felurian and left with both my sanity and my life. I was expelled from the University at a younger age than most people are allowed in. I tread paths by moonlight that others fear to speak of during day. I have talked to Gods, loved women, and written songs that make the minstrels weep. My name is Kvothe. You may have heard of me' So begins the tale of Kvothe - currently known as Kote, the unassuming innkeepter - from his childhood in a troupe of traveling players, through his years spent as a near-feral orphan in a crime-riddled city, to his daringly brazen yet successful bid to enter a difficult and dangerous school of magic. In these pages you will come to know Kvothe the notorious magician, the accomplished thief, the masterful musician, the dragon-slayer, the legend-hunter, the lover, the thief and the infamous assassin. The Name of the Wind is fantasy at its very best, and an astounding must-read title.

För svensk text klicka här 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0