Vegogryta
Mitt nyårslöfte är att jag ska laga 52 saker som jag inte har lagat än. Jag är uppe i ... två. Nu ska jag ju bo hemma i Säffle i några veckor så det kommer nog bli dåligt med matlagningen då.
Idag gjorde jag i alla fall vegogryta. Den kanske inte ser så aptitlig ut, men jag måste säga att det faktiskt var gott.
Vegogryta
Recept hämtat från Tasteline
Ingredienser för fyra portioner
Så här gör du:
1. Skala och hacka löken. Fräs den med vitlöken i oljan i en stekpanna eller gryta på ganska svag värme.
2. Lägg i grytbitar av quorn och låt dem brynas.
3. Häll i tomaterna och tillsätt de avrunna bönorna. Blanda om och rör i tomatpuré, senap, salt och peppar. Låt allt koka på svag värme under lock ca 20 min.
Idag gjorde jag i alla fall vegogryta. Den kanske inte ser så aptitlig ut, men jag måste säga att det faktiskt var gott.
Vegogryta
Recept hämtat från Tasteline
Ingredienser för fyra portioner
1 tsk | senap | |
1 msk | tomatpuré | |
200 gram | konserverade kidneybönor | |
200 gram | vita bönor, kokta | |
1 burk(ar) | krossade tomater med basilika/oregano | |
300 gram | quorn | |
2 tsk | olja | |
1 st | vitlöksklyftor, pressade (jag skippade det) | |
2 st | gul lök(ar) |
Så här gör du:
1. Skala och hacka löken. Fräs den med vitlöken i oljan i en stekpanna eller gryta på ganska svag värme.
2. Lägg i grytbitar av quorn och låt dem brynas.
3. Häll i tomaterna och tillsätt de avrunna bönorna. Blanda om och rör i tomatpuré, senap, salt och peppar. Låt allt koka på svag värme under lock ca 20 min.
Kommentarer
Trackback