Bakstatus

Alltså, detta gick ju bra ändå. Har inte gjort några stora misstag. Det var en muffins som rann över och nonstopen räckte inte till, eftersom jag läste väldigt fel i receptet. Jag fick fem Nonstop till femton Non stop

Jag har gjort hälften färdigt nu och det är inte omöjligt att jag gör resten eller åtminstone en sort till under kvällen. Jag har ju ändå inget speciellt för mig.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av recepten, som båda två är relativt lätta.

 


Saffransmuffins
Receptet hämtade jag från Icakuriren

Ingredienser 6-8 personer (Jag fick ca 16 muffins)
  • 125 g smör (Jag använde mig av margarin)
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 paket saffran
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 dl russin
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rör socker och smör (ev. margarin) smidigt.
3. Tillsätt äggen, ett i taget, rör under tiden. (Lättare om man häller det i ett glas först)
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det varvat med mjölken.
5. Blanda i russinen
6. Häll smeten i muffinsformar
7. Grädda 15-20 minuter (jag gräddade i 15)


Non Stop - kakor
Receptet hämtade jag på Annas receptblogg
Ingredienser ca 24 stycken (jag fick mycket mindre då non stoppen - hur skriver man det i bestämd form? - inte räckte till. Hade nog inte blivit så många iaf, iofs)
  • 125 gram smör/margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 liten på Non Stop 
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker. Kör en stund med elvisp så att du får en krämig smet (Jag använde mig av en vanlig visp. Jag vispade efter varje ingrediens så gick det bra och smeten blev krämig)
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao i en annan skål.
4. Rör ner mjölblandningen till en smidig deg.
5. Klicka ut 2 msk smet till varje kaka och placera 5 non stop på varje kaka (som ni ser så har jag väldigt många fler på mina. Vi kan väl låtsas att de ska vara så?)
6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter
7. Låt dem svalna på ugnsgaller







 


Kommentarer
Postat av: anna

åh non-stopp kakorna såg grymt goda ut! :)

2008-12-21 @ 12:19:51
URL: http://addspirit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0